Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Tausta

30 vuotta hoiva-, kuntoutus- ja asumispalveluita

1987

Mendiksen ensimmäinen palvelukoti

Nykyisen Mikeva Oy:n historia ulottuu vuoteen 1987, jolloin Terveyspalvelut Mendiksen ensimmäinen palvelukoti perustettiin Haapajärvelle.

2001

Mikeva-nimellä toiminta on alkanut

Mikeva-nimellä toiminta on alkanut vuonna 2001 Pohjois-Suomesta. Samaan aikaan Länsi-Suomessa Terveyspalvelut Mendis ja Mendis Palvelukodit olivat alueellisesti voimakkaassa kasvussa.

2003

Syntyi käsite Mikeva

Vielä vuonna 2003 Mikeva toimi Terveyspalvelut Mikevana ja Jussin Koteina.
2003 pörssiyhtiö A Company Finland (myöhemmin Ruukki Group Oyj) osti ensin lastensuojeluihin erikoistuneen Jussin Kodit Oy:n sekä mielenterveys-, kehitysvamma- ja vanhuspuolelle erikoistuneen Terveyspalvelut Mikeva Oy:n koko osakekannan silloisilta yksityisyrittäjiltä.
Syntyi käsite Mikeva, joka kattoi kaikki yleisimmät segmentit sosiaalisista asumispalveluista.

2000- luvun alku

Orgaanisen kasvun aikaa

2000- luvun alku oli voimakkaan orgaanisen kasvun aikaa. Mikon Kuntoutuskodit Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen seudulta ostettiin osaksi Mikevaa lokakuussa 2005.

2007

Ruukki Group

Ruukki Group osti Terveyspalvelut Mendiksen ja Mendis Palvelukodit. Mendiksellä oli vahva asema Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Silloiseen toimintaan kuuluivat mielenterveyskuntoutujien ja asukkaiden kuntoutus- ja asumispalvelut.

2005 ja 2010

Mikevan toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi

Vuosina 2005 – 2010 Mikeva on kasvanut voimakkaasti voittamalla kilpailutuksia, uusimalla tärkeitä sopimuksia kuntien kanssa ja ostamalla strategisesti tärkeitä yrityksiä. Kasvu oli vuonna 2010 yli 40 %. Mikevan toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi. Eteläisin palvelukoti sijaitsee Espoossa ja pohjoisin Rovaniemellä.
Intera Equity Partners päätti Mikevan ostamisesta vuonna 2008 ja omistajuus siirtyi sen hallinnoimalle Intera Fund 1 -rahastolle sekä toimivalle johdolle.

2009 ja 2010

Kasvun vahvistusta

Vuonna 2009 ja 2010 Rannikon hoivapalvelut ja Palvelukodit Väisänen ostettiin osaksi Mikevaa vahvistamaan kasvua.

2011

Kultarinki Hoivapalvelut Oy:n yrityskauppa

Vuonna 2011 Kultarinki Hoivapalvelut Oy:n yrityskaupan myötä Mikeva konserniin tuli uudet palvelukodit Oulusta, Keminmaalta, Ylitorniosta, Pudasjärveltä ja Lieksasta. Osaksi Mikevaa ostettiin myös suonenjokelainen Sisä-Savon Palvelukoti, jonka myötä Mikeva vahvisti mielenterveyskuntoutujien segmenttia ja asemaa Pohjois-Savossa.

2012

Mikeva Oy siirtyi G Squaren -johdon omistukseen

Kesäkuussa 2012 Mikeva Oy siirtyi sosiaali- ja terveysalan yrityksiin keskittyneen Euroopan laajuisen G Squaren hallinnoiman rahaston ja toimivan johdon omistukseen. Rahastoa hallinnoiva G Square on eurooppalainen pääomasijoitusyhtiö, joka on keskittynyt sijoittamaan eurooppalaisiin sosiaali- ja terveysalan yrityksiin.

2013

Yrityskauppojen vuosi

Vuosi 2013 oli yrityskauppojen vuosi. Yritysostojen myötä Mikeva vahvistui Saarijärven kahdella palvelukodilla sekä palvelukodeilla Ristijärvellä, Paattisilla, Keiteleellä, Äänekoskella, ja Ylivieskan terapiayksiköllä. Toimintaansa Mikeva laajensi vuoden aikana Pirkkalaan, Asikkalaan, Joensuuhun sekä Keravalle avattujen palvelukotien myötä. Vuoden aikana Vimpelin palvelukoti siirtyi vanhoista tiloistaan uusiin ja isompiin toimitiloihin.

2014

Voimakkaan kasvun vuosi

Vuosi 2014 oli Mikevalla nopean kasvun vuosi. Palvelukoteja avattiin Keravalle, Raisioon, Seinäjoelle, Jyväskylään, Haukiputaalle, Ouluun kaksi kotia sekä Hämeenlinnaan kolme kotia. Lisäksi Mikeva laajentui ostamalla Mäntän Palvelukoti Oy:n, Mikeva Kotihoito Oy:n, Friitalan palvelukoti Oy:n, Eevakoti Oy:n, Hakami Oy:n, Palvelukoti Sinivakka Oy:n sekä Give Oy Hoivakodin.

2015

Kasvu jatkuu

Vuoden 2015 aikana Mikeva kasvoi uusilla palvelukodeilla Luvialla, Jalasjärvellä, Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Oulussa, Porissa, Vantaalla, Lahdessa, Kajaanissa ja Leppävedellä. Mikevan riveihin siirtyivät myös yritysostojen myötä Kuntoutumiskoti Harjula Oy, Mikeva Orimattila Oy, Mikeva Pekkala Oy, Raahen Palvelukoti Oy sekä Juankosken Hoiva Oy.