Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

MikevanAalto

Nuorille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

MikevanAalto konsepti

MikevanAalto -kuntoutusyksiköt tarjoavat nuorille aikuisille voimavaralähtöistä mielenterveys- ja päihdekuntoutusta. Aalto-kodeissamme luomme mahdollisuuden edetä askel kerrallaan kohti itsenäisempää elämää turvallisesti ja voimavaralähtöisesti.

MikevanAalto

MikevanAalto -yksiköiden tarjoamat palvelut on suunnattu 18-30 -vuotiaille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat eri tasoista tukea ja apua kuntoutumisessaan sekä arjessa selviytymisessään.

MikevanAalto yksiköissä tarjoamme nuorille aikuisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille tiivistä, yksilöllisesti sovellettua ja asteittaista tukea kohti mielekästä ja innostavaa elämää sekä mahdollisimman itsenäistä ja tasapainoista päivittäisistä toiminnoista suoriutumista.

Ympäri Suomea sijaitsevien MikevanAalto-yksiköiden toiminnan olemme suunnitelleet tukemaan kuntoutujan oma-aloitteisuutta. Toimintaamme suuntautuu paljon myös yksikköjen ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä pärjäämisessä. Yksiköistä käydään esimerkiksi harrastuksissa, opiskelemassa sekä erilaisissa töissä.

 Yksilöllistä ja voimavaralähtöistä kuntoutusta

Kuntoutujan yksilölliset tarpeet määrittävät kuntoutuksen sisällön. Yksikkömme tarjoavat kuntoutujalle mahdollisuuden edetä kohti itsenäisempää elämää eri tasoisten  asumismuotojen tuella, jokaisen realististen mahdollisuuksien mukaan.

Kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytämme RAI-arviointia sekä Oma-arviointia ja hyödynnämme niitä kuntoutussuunnitelman teossa.

Yksiköidemme toiminnassa painotamme toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä, yhteisöllisyyttä ja Hyvä Olla -arvolupaustamme. Nämä toimintamme periatteet tukevat kuntoutujan kokonaisvaltaista kuntoutumista ja osallisuutta oman elämän haltuun ottoon.

Toiminnan ideologiana on ratkaisukeskeinen yhteisöhoito. Ideologia mahdollistaa kuntoutujan voimavaralähtöisyyteen pohajutuvan kuntoutussuunnitelman teon.

Dialektinen käyttäytymisterapia

MikevanAalloissa olemme ottaneet käyttöön Dialektisen käyttäytymisterapian. DKT:n taitovalmennuksilla on merkittävä osuus kuntoutujan askeleissa kohti itsenäisempää asumista.

Taitovalmennuksessa opetelemme terapiaan koulutetun henkilökuntamme johdolla muun muassa ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja tehokkaan vuorovaikutuksen taitoja.

Keskeinen dialektiikka DKT:ssa on kaikkiin kuntoutuksen osa-alueisiin ulottuva muutoksen ja hyväksynnän yhdistäminen ja tasapainottaminen.

Tavoitteenamme on osallistuttaa ja motivoida nuori omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytää ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Palvelukodit

Kuntoutusyksikkö KauhajoenAalto

Naavakuja 1, 61800, Kauhajoki
Kuntoutusyksikkö KauhajoenAalto on tammikuussa 2018 avautuva nuorten 18-30 -vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien 16 -paikkainen kuntoutusyksikkö Kauhajoella.

Kuntoutusyksikkö TampereenAalto

Pahkakatu 16, 33340 Tampere, Suomi
Kuntoutusyksikkö TampereenAalto on keväällä 2017 avautunut 16 -paikkainen nuorten mielenterveys- ja päihdekuntoutujen kuntoutusyksikkö Tampereella.

Kuntoutusyksikkö RaumanAalto

Sahanpolku 3, Rauma, Suomi
Kuntoutusyksikkö RaumanAalto on 16 paikkainen kuntoutus- ja asumispalveluyksikkö nuorille 18-30 -vuotiaille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.
Selaa lisää koteja