Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Kuntoutus- ja asumispalvelut kehitysvammaisille

Oman elämän leipurit. Kaikilla meillä on oma tarinamme. Kehitysvammaisuus ei ole rajoite, vaan portti omanlaiseen olemiseen ja elämiseen.

Itsetuntoa ja luottamusta kasvattavaa ohjausta kehitysvammaisille asiakkaillemme

Mikevan kehitysvammaisille suunnatuissa kodeissa huomioimme ammattimaisesti ja yhteisöllisesti yksilöllisyyden arvon ja luomme sen kautta kaikille asiakkaillemma uusia mahdollisuuksia. Meillä eletään yhdessä mutta myös itsenäisesti. Arjessa toteutuu kehitysvammaisen oma arki, mutta lähellä on aina tarvittaessa tukea ja turvaa.

Kehitysvammaisille tarjoamamme asumismuodot vaihtelevat autetusta ja tuetusta asumisesta ympärivuorokautiseen hoitoon ja kuntoutukseen. Palvelumme ovat monipuolisia, tukea antavia, arvostavia ja onnistumisen kokemuksia tukevaa arjen toimintaa. Kehitysvammasegmenttimme on laaja. Meillä on vähäistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja toisaalta myös haastavia autistisia asiakkaita sekä jatkuvaa huolenpitoa tarvitsevia asiakkaita.

Yksiköidemme tavoitteena on tarjota kehitysvammaisille lämmin ja välittävä koti, jossa on turvallista elää omaa arkea niin itsenäisesti kuin mahdollista, kuitenkin yhdessä muiden kanssa. Kunnioitamme jokaisen asiakkaan omaa tahtoa. Rohkaisemme kehitysvammaista kehittämään omaa itseluottamusta sosiaalisissa tilanteissa sekä opettelemaan ja vahvistamaan omia arjen- ja itsestä huolehtimisen-taitoja. Kuntoutus- ja palvelusuunnitelmat räätälöidään huomioiden asukkaan voimavarat ja itsemääräämisoikeus. Asukkaat osallistuvat kodin arkeen ja juhlaan kukin omien toimintakykyjensä- ja halujensa mukaisesti.

Läsnäoloa ja rinnalla kulkemista tukien ja ymmärtäen

Tavoitteenamme ja pyrkimyksenämme voi olla löytää tapa kommunikoida jokaisen omalla tavalla, tulla ymmärretyksi, edetä itsenäistymisen tiellä ja tarjota ihmisarvoinen elämä.

Toimintamme perustuu yhteisökasvatuksen periaatteisiin. Kunnioitamme asiakkaan itsemääräämisoikeutta, kannustamme omatoimisuuteen ja aikuiseen käytökseen sekä harjoittelemme toimeentuloa muiden kanssa. Kommunikoinnin tukena käytämme erilaisia puhetta tukevia apuvälineitä ja tekniikoita, kuten kuvia puheen tukena.

Voimavaralähtöisyyteen ja kuntouttavan työotteeseen perustuvalla toiminnalla luomme kuntoutus- ja palvelusuunnitelman, jonka lähtökohtana on jokaiselle asiakkaalle määritellyt yksilölliset tavoitteet ja määränpäät. Oikein mitoitettujen tavoitteiden avulla vahvistamme kehitysvammaisen itsetuntoa ja luottamusta elämää ja toisia ihmisiä kohtaan. Teemme myös yhteistyötä oppilaitosten kanssa, jonka avulla vahvistamme ja jaamme osaamistamme sekä luomme asukkaillemme monipuolista ja rikasta eloa ja oloa kodeissamme.

Hyvä Olon luominen ja toteuttaminen kodeissamme joka päivä on meille sydämen asia. Tule tutustumaan välittäviin ja asiakaslähtöisiin koteihimme!

Palvelukodit

Palvelukoti Porlammin Loiste

Ruhantie 2, 07820 Lapinjärvi, Suomi
Palvelukoti Porlammin Loiste on syksyllä 2017 avautunut uusi kehitysvammaisten asukkaiden välittävä ja lämminhenkinen palvelukoti, joka sijaitsee Porlammilla Lapinjärven kunnassa.

Palvelukoti Rauha

Ukonojantie 212, Pornainen, Suomi
Palvelukoti Rauha on 16:lle vammautuneelle asukkaalle ympärivuorokautisia hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti Pornaisissa.

Palvelukoti Jalmarintupa

Päiväsenkatu 61, 26660, Rauma
Palvelukoti Jalmarintupa on Raumalla sijaitseva 15 -paikkainen tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille asukkaille tarjoava palvelukoti.
Selaa lisää koteja