Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Tolpanniemen ryhmäkoti

Tolpanniemen ryhmäkoti Noitarummuntie 2-4 F 32, 93600, Kuusamo
Tietoa tästä palvelukodista

Tolpanniemen ryhmäkoti on yksilöllinen ja arvostava asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti 18:lle kehitysvammaiselle asukkaalle. Ryhmäkoti sijaitsee Kuusamossa Tolpanniemen kaupunginosassa, noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Koti sijaitsee rauhallisella ja viihtyisällä alueella ja Kuusamon keskustan palveluiden äärelle on Tolpanniemen ryhmäkodilta hyvät kulkuyhteydet.

Tolpanniemen palvelut

Ryhmäkodin palvelut on suunnattu eritasoista apua ja palvelua tarvitseville kehitysvammaisille asukkaille. Tolpanniemi on jaettu autettuun asumiseen sekä tehostettuun asumispalveluun. Lisäksi palveluihin kuuluvat myös tukiasumisen asumismuoto ja työtoiminta.

Autettua asumista

Autetun asumisen puolella asuu 16-25-vuotiaita itsenäistymisvaiheessa olevia nuoria. Heidän arkeaan rytmittävät opiskelut, työnteko sekä harrastukset jokaisen mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Nuorille tarjotaan kodissa tukea ja apua arjen päivärytmien hallintaan, rahankäytön opetteluun, velvollisuuksista ja henkilökohtaisista tarpeista huolehtimiseen. Asukkaat osallistuvat monipuolisesti myös ruoanlaittoon, siivoukseen ja kodin askareisiin. Jokaista asukasta ohjataan ja opastetaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Kodin asukkaiden muodostama ryhmä on erittäin toiminnallinen ja aktiivinen. Vapaa-aikaan onkin tarjolla esimerkiksi harrastusryhmiä, sählyä, keilaamista, uintia, palloilulajeja tai hiihtoa. Asukkaille työtoimintaa järjestetään samassa pihapiirissä olevassa työtoimintatilassa. Osa asukkaista käy töissä myös Mikeva Kuusamon, tai kuten he sanovat: “Hollywoodin”, ulkopuolella.

Tehostettua asumispalvelua

Haastavan ja tehostetun asumispalvelun puolella asukkaat tarvitsevat erityistä tukea elämäänsä, käyttäytymisen opettelun tueksi. Asukkailla on kehitysvamman lisäksi arvaamatonta käytöstä aiheuttavia mielenterveyden ongelmia. Heille järjestetty toiminta on kehittävää ja monipuolista, positiivisia voimavaroja ja onnistumisen kokemuksia tukevaa ja arvostavaa. Toiminnan ideana on palkita hyvää käytöstä ja ohjata asukkaita toisten huomioonottamiseen ja yhteisen hyvän näkemiseen. Toiminta on yksilöllistä ja asukkaat saavat parhaan tuen yksilöllisestä ohjauksesta. Asukkaiden ikä on korkeampi kuin autetun puolella ja siksi myös harrastustoiminta on erilaista. Asukkaat osallistuvat myös kodin askareisiin ja ovat mukana oman talon työtoiminnassa ja ulkotöissä.

Tukiasuminen

Tolpanniemen ryhmäkodin pihapiirissä ovat myös tukiasunnot yhteensä seitsemälle asukkaalle, jotka kykenevät suhteellisen itsenäiseen ja normaaliin asumiseen, ilman palvelukodin ympärivuorokautista palvelua ja ohjausta. Ryhmäkodin henkilökunnan apu ja tuki ovat kuitenkin aina tukiasukkaiden käytettävissä.

Ryhmäkodin toimintaa

Ympärivuorokautinen palvelu, apu ja valvonta ovat edellytyksiä kaikelle ryhmäkodin toiminnalle. Kodin tilat on suunniteltu turvalliseksi sekä kehitysvammaisten asukkaiden tarpeisiin sopiviksi. Kodilla käytössä ovat muun muassa valvontakamerat sekä kulunvalvonta. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat takaamassa asukkaille hyvää oloa joka päivä.

Peruspalvelut:

– asuminen omassa huoneistossa tai yksityishuoneessa
– päivittäiset ateriat, jossa huomioidaan myös erikoisruokavaliot
– siivous ja vaatehuolto
– ympärivuorokautiset turvapalvelut
– hoito ja huolenpito: hygienia-asiat, asiointiapu, sosiaalietuuksien hakeminen, terapiakeskustelut, kuljetuspalvelut
– virkistys-, harrastus- ja työtoiminnan muodot

Ota yhteyttä Tolpanniemen Ryhmäkotiin:

Tanja Kouri
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Tanja Kouri
Päällikön puhelinnumero:
040 5341 774, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
Puh. 044 7800 311
Puh. 044 7800 312
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Liikunnanohjaaja Jari Mustonen
Puh. 044 7800 832

Noitarummuntie 2-4 F 32, 93600, Kuusamo

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille