Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Servicehemmet Kaarles stuga

Servicehemmet Kaarles Stuga Effektgatan 10, Vaasa, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Servicehemmet Kaarles Stuga i Melmo i Vasa är en servicehem för 77 äldre personer, som behöver vård, omsorg och boende- och rehabiliteringstjänster. Kaarles Stugas invånarna är äldre och lider av demenssjukdomar. Servicehemmet fick de första boenden 4.10.2010.

Boende tjänster

Kaarles Stuga erbjuder långsiktig boende tjänster och intervallplatser. Kaarles Stuga har också möjlihghet för terminalvård. Det hemlika boendet är tänkt för personer som inte klarar av ett självständigt boende hemma men som ännu inte behöver anstaltvård.

Servicehemmet Kaarles Stuga – fem enheter

Hemmet har fem enheter: Idas, Fannys, Elsas, Katarinas och Annas kammare. Idas kammare är för svenskspråkiga boende. Fannys kammare är tvåspråkigt. Varje enhet har en egen gård var boenden kan visstas med trygghet. I Servicehemmet Kaarles Stuga får boenden inreda sina rum med egna möbler om så önskas.

Professionell personal

Servicehemmet Kaarles Stuga ger planerad vård och omsorg som är baserat på boendens livserfarenhet och det fysiska välbefinnandet, alla har egenvårdare. Servicehemmets yrkeskunniga personal tar hand om boendens hygien, byktvättning, städning och medicineringen. Den mångprofessionella arbetsgruppen använder sig av sina specialkunskaper för boendes rehabilitering och välmående. Hemmet har personal dygnet runt. I hemmet tillverkar vi smaklig husmanskost i eget kök. Servicehemmet har egen läkare som finns på plats en gång i månaden. Boenden får läkar, laboratorie, rehabilitering och vårvservice från vasa centralsjukhus och vasa hälsosentral. Boenden kan delta i olika former av aktiviteter enligt egna krafter och villighet. Anhöriga får gärna delta.

Verksamhetsidén

Verksamhetens målsättning är att genom ett rehabiliterande arbetssätt hjälpa den boende att klara av sina vardagssysslor. Klienten är i focus. Verksamheten grundar sig på kroppslig, själslig, andlig och social rehabilitering. Servicehemmet Lyckobrunnen anser att individualitet, trygghet och kvalitet är viktigt för servicehelheten. Tillsammans med den boende, anhöriga, kommunens social- och hälsovård, specialsjukvården och den egna läkaren samt servicehemmets personal uppgörs individuella rehabiliteringsplaner för varje boende. Servicehemmet har klara vecko- och dagsprogram som ger trygghet i vardagen, även utflykter, besök och fester ger omväxling för den boende.

Kontakta Servicehemmet:

Mervi Rinne
Chef för Servicehemmet
Palvelukieli: svenska, finska
Puhelin: 044 7800 729
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Chef för Servicehemmet Kaarles Stuga
Vastaavan nimi:
Mervi Rinne
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 729
Muuta tietoa:
Annas kammare tel. 044 7800 734
Katariinas kammare tel. 044 7800 733
Elsas kammare tel. 044 7800 732
Idas kammare tel. 044 7800 730
Fannys kammare tel. 044 7800 731

Effektgatan 10, Vaasa, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille