Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Servicehemmet Castrèn

Servicehemmet Castrèn Castrensgatan 10A, 68660 Jakobstad
Tietoa tästä palvelukodista

Hösten 2007 öppnas Servicehemmet Castrén sin verksamhet i Jakobstad. Utrymmen i våningshuset är nyrenoverade. Vi har 22 boendeplatser. Alla utrymmen är färdigt möblerade, men det är möjligt att ta med egna möbler. Vi har våningshusets tre våningar till vårt förfogande. De två övre våningarna består av gruppboende, första våningen av 4 stödlägenheter, bastu och tvätt-utrymmen. Servicehemmet är lämpligt också för lindrigt rörelsehindrade personer.

Servicehemmet ligger intill en matbutik, annan service finns inom en kilometers räckhåll. Vi har goda möjligheter att njuta av motion och friluftsliv, t.ex. ligger havet i närheten. Till servicehemmets förfogande finns också en gymnastiksal i en närliggande skola.

Servicehemmet Castrén klienter

Vi erbjuder dygnet runt boende- och rehabiliteringstjänster för personer med psykiska rehabiliteringsbehov samt lindrigt utvecklingshämmade personer. De som kommer till servicehemmet för att bo är ej i behov av anstaltsvård men klarar inte heller helt självständigt boende. Individuella rehabiliteringsplaner gör upp med alla boenden i samband med infyttningen och uppdateras regelbundet. Vid planeringen deltar socialarbetare, personalen, boenden själv samt anhöriga.

Personalen

Servicehemmets personal består av en Chef för Servicehemmet, 9 handledare och en hem assistent samt en kökspersonal. Personalen är på plats dygnet runt och alla har social- och hälsovårdsutbildning samt arbetslivserfarenhet. Personalens specialkunskaper tas till vara. Vår egen läkare ordnas via Malmska hälso- och sjukvårdsområdet och besöker oss 1 gång per månad men går att nås via telefon alla vardagar.

Dagverksamhet och hemrehabilitering

Under 2011 har vi utökat vår verksamhet med dagverksamhet samt hemrehabilitering. Dessa verksamheter lyder under servicehemmet men är lokaliserade i en skild lokal. Vid dagverksamheten har vi aktiviteter för mindre grupper utgående från behov och önskemål. T.ex. kockgrupper, kvinno- och kara grupper. Hemrehabilitering är när en person får handledning i det egna hemmet. Denna handleding består i att stöda de alldagliga funktionerna, focus ligger på hygien, matlagning samt organisering av vardagen.

Genom att kontakta oss eller den egna hemkommunens handikappomsorg får man mera information om våra tjänster.

Kontakta Servicehemmet:

Anna Häggman
Chef för Servicehemmet
Palvelukieli: svenska, finska
Puhelin: 044 7800 452
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Chef för Servicehemmet
Vastaavan nimi:
Anna Häggman
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 452, klockan 7-15
Muuta tietoa:
Ledare
tel. 044 7800 476

Dagverksamhet och hemrehabilitering
tel. 044 7800 750

Castrensgatan 10A, 68660 Jakobstad

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille