Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Sairionrannan palvelukoti

Sairionrannan palvelukoti Tehtaankatu 2, 13220, Hämeenlinna
Tietoa tästä palvelukodista

Sairionrannan palvelukoti sijaitsee Hämeenlinnan Sairiossa hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömässä läheisyydessä osoitteessa Tehtaankatu 2. Palvelukoti tarjoaa asumis-, tuki- ja kuntoutuspalveluja mielenterveys- päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat eri asteista tukea, valvontaa ja ohjausta asumisessaan ja kuntoutumisessaan.

Sairionrannan palvelukoti – parempaa arkea

Sairionrannan palvelukoti tarjoaa portaittaittaisia, yksilöllisesti räätälöitäviä sekä yksilön mukana kehittyviä asumis-, kuntoutus- ja tukipalveluja 30 mielenterveyskuntoutujalle. Tehostettuja kuntoutuskotipaikkoja talossa on yhteensä 17, palveluasumisen paikkoja on kodissa 9:lle kuntoutujalle ja tuettua asumista tukiasunnoissa on mahdollista tarjota 4:lle asukkaalle. Kodin henkilökunta koostuu mielenterveystyön ammattilaisista, joilla kaikilla on sosiaalialan tai terveydenhuollon koulutus.

Uudet ja viihtyisät tilat

Toimintansa Sairionrannan kuntoutuskoti aloitti heinäkuussa 2014. Uusissa tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys ja toiminnallisuus. Asukkaat saavat kalustavat asuntonsa itse mieleisikseen. Lisäksi tarvittaessa kuntoutujan on mahdollista saada kodilta apua huonekalujen hankintaan. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa wc ja suihku. Asukkaiden kotien yksityisyyttä kunnioitetaan. Omien kotien ohella asukkaiden käytössä ovat tilavat yhteiset tilat, joihin kuuluvat muun muassa oleskelutilat, keittiö- ja ruokailutilat, ryhmätoimintahuone, sauna sekä kodinhoitohuone. Kodin pihalle pääsee ulkoilemaan ympäri vuoden.

Yksilöllistä kuntoutusta

Sairionrannan palvelukodin lähialueilta löytyy vireää toimintaa, joka mahdollistaa asukkaille monipuoliset puitteet vapaa-ajan viettoon ja lukuisia mahdollisuuksia osallistua erilaisten arjen toimintojen opetteluun. Kaikki kolme kotia sijaitsevat samassa palvelukodin kiinteistössä, joten kuntoutujan siirtyminen tarpeenmukaiseen asumispalvelun ja tuen pariin sujuu luontevasti, matalan kynnyksen periaatteella.

Arkea omassa kodissa

Asuminen Sairionrannan pienkodeissa perustuu yhteisöllisyyteen, mutta samalla yksilöllisyyden kunnioittamiseen. Päivittäisissä kotikokouksissa suunnitellaan arkea ja yhdessä tekemistä. Arkea rytmittävät erilaiset kodin ja arjen askareet, ryhmähetket sekä retket. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus tavoitteelliseen työtoimintaan ulko- ja pihatöissä, keittiötöissä sekä alihankintatöiden parissa. Kodissa on käytössä omaohjaaja –menetelmä, jossa jokaiselle on nimettynä omaohjaaja.

Tukipalvelut

Kuntoutuskodissa tukipalveluja on myös saatavissa kuntoutujan omaan kotiin tukemaan itsenäistä asumista tai hetkellisesti tukemaan muuton yhteydessä. Tukipalveluita ovat kotikäynnit, päivä-ja työtoiminta, intervallijaksot sekä toimintakyky- ja asumispalvelutarpeen arviointijaksot. Jokaiselle kuntoutujalle räätälöidään tarvetta vastaava asumis- tai tukipalvelupaketti yhteistyössä kuntoutujan, läheisten, hoitovan tahon ja kotikunnan sosiaalitoimen kanssa.

Ota yhteyttä Sairionrannan palvelukotiin:

Samuel Savander
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Samuel Savander
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 792, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
puh. 044 7095 733
puh. 044 7007 441
tavoitettavissa ympäri vuorokauden

Tehtaankatu 2, 13220, Hämeenlinna

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille