Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Ritaharjun palvelukoti

Ritaharjun palvelukoti Riistatie 5, 90540 Oulu, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Ritaharjun palvelukoti on Oulun Ritaharjun viihtyisälle ja monipuoliselle asuinalueelle valmistunut kodinomainen ja kaunis koti 15 kehitysvammaiselle asukkaalle. Joulukuussa 2014 toimintansa aloittanut uusi nykyainen koti tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa kehitysvammaisille asukkaille, jotka tarvitsevat eritasoista ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Koti on suunniteltu ja toteutettu vastaamaan erityisesti kehitysvammaisten asukkaiden tarpeisiin.

Ritaharjun palvelukoti on asukkaiden oma koti

Palvelukoti Ritaharjussa jokaisella kodin asukkaalla on oma huoneensa eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan. Asukas saa sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Palvelukodin asukkaiden yhteisessä käytössä olevat tilat on tarkoitettu rentoutumiseen, ruokailuun ja kahvitteluun sekä arjen askareiden ja kotitöiden parissa puuhailuun. Ritaharjun palvelukodin turvallisella pihalla seurataan vuodenaikojen vaihtumisia ulkoilujen lomassa. Kodin sauna on asukkaiden käytössä ja löyttelemään pääseekin aina niin halutessaan.

Persoonalähtöinen hoiva

Palvelukoti Ritaharjun kodin toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen persoonalähtöiseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteuttumiseen. Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä.

Aktiivista ja omatoimista arkea

Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Ritaharjussa pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä heidän pärjäämistä sosiaalisissa tilanteissa. Jokaiselle asukkaalle laadittava asumis- ja kuntoutussuunnitelma ohjaa tämän yksilöllistä hoivaa ja kuntoutusta kodin arjessa. Monipuolinen ja vaihteleva virike- ja kuntoutustoiminta tukevat kuntoutusta ja toimintakyvyn tavoitteen mukaista ylläpitoa tai kehittämistä.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Asukkaiden kanssa hääräävät päivittäisissä toiminnoissa kodin sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- ja / tai terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Kodin ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sosionomeja, lähihoitajia ja toimintaterapeutti. Henkilökunnan työskentelyn ja toiminnan kivijalkana toimivat Mikevan laatujärjestelmän sekä Hyvä Olla -arvolupauksen mukainen toiminta. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan asukkaiden arjen eloon ja oloon, kuntoutukseen ja kodin toimintaan.

Ota yhteyttä Ritaharjun Palvelukotiin:

Janne Keinänen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Janne Keinänen
Päällikön puhelinnumero:
044 7376 032, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti:
janne.keinanen@mikeva.fi

Palvelukodin ohjaajien puhelinnumerot:
Puh. 044 0800 603
Puh. 044 7804 615
Puh. 044 4252 964
Puh. 044 5578 037

Riistatie 5, 90540 Oulu, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille