Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Pattijoen palvelukoti

Pattijoen palvelukoti Harakkamäentie 15, 92140, Pattijoki
Tietoa tästä palvelukodista

Pattijoen Palvelukoti tarjoaa Raahessa vaikeasti kehitysvammaisille sekä vammautuneille henkilöille ympärivuorokautisesti valvottua ja ohjattua tehostettua kodinomaista palveluasumista sekä tilapäishoitoa. Vuonna 2003 toimintansa aloittanut koti tarjoaa elämäntäyteistä eloa 12:lle asukkaalle, osoitteessa Harakkamäentie 15, Pattijoki. Kodin asukkaat tarvitsevat eri tasoista ympärivuorokautista kodinomaista ja yksilöllistä tukea, ohjausta ja kuntoutusta. Palvelukoti sijaitsee viiden kilometrin päässä Raahen keskustasta, lähellä monipuolisia palveluja. Lähiympäristö on rauhallista omakotitaloaluetta.

Yhdessä tehden, yksilön omilla ehdoilla

Kodissa on yhteinen viihtyisä oleskelutila sekä ruokasali, jotka on tarkoitettu asukkaiden yhteistä ajanviettoa varten. Tiloissa rentoudutaan, vaihdetaan kuulumisia, kahvitellaan sekä puuhaillaan arjen askareita kukin omien voimavarojensa mukaisesti. Kodin keittiöstä asukkaille tarjoillaan monipuolista ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Eloa omassa kodissa

Asukkailla on 11-14m² kokoinen huone eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kotinsa saa halutessaan sisustaa itsensä näköiseksi. Asukkailla on mahdollisuus saunoa kodin yhteiskäytössä olevassa saunassa. Ulkoilemaan ja virkistymään kodin viihtyisälle ja turvalliselle piha-alueelle pääsee vuoden jokaisena päivänä.

Pattijoen palvelukoti – parempaa arkea

Palvelukodin toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen persoonalähtöiseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteuttumiseen. Arkea rytmittävät päivittäiset askareet, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat.

Aktiivista tekemistä

Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Pattijoella pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä sosiaalisten tilanteiden taitoja. Jokaiselle asukkaalle laadittava asumis- ja kuntoutussuunnitelma yksilöllistä hoivaa ja kuntoutusta kodin arjessa. Monipuolinen ja vaihteleva virike- ja kuntoutustoiminta tukevat kuntoutusta ja toimintakyvyn tavoitteen mukaista ylläpitoa tai kehittämistä.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- tai terveydenhoitoalan ammattilaiset ovat paikalla ympäri vuorokauden. Henkilökuntaan kuuluu sosionomeja, lähihoitajia ja sairaanhoitaja. Henkilökunnan työskentelyn ja toiminnan kivijalkana toimivat Mikevan standardoidun laatujärjestelmän sekä arvolupauksen Hyvä Olla mukainen toiminta. Asukkaiden läheiset ja ystävät ovat tervetulleita osallistumaan asukkaiden arkeen ja kodin toimintaan.

Ota yhteyttä Pattijoen palvelukotiin:

Katja Oja
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Katja Oja
Päällikön puhelinnumero:
050 368 3009, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Palvelukodin ohjaajat yhteystiedot:
puh. 050 465 4178, tavoitettavissa vuorokauden ympäri
faksi 08 066 181

Harakkamäentie 15, 92140, Pattijoki

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille