Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Ylätupa

Palvelukoti Ylätupa Mäntyhovintie 2 B 2, 62370, Kauhava
Tietoa tästä palvelukodista

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu Palvelukoti Ylätupa sijaitsee entisen Härmän sairaalan remontoiduissa tiloissa Kauhavalla Etelä-Pohjanmaalla. Kotia ympäröivä kaunis luonto ja hyvät ulkoilumahdollisuudet lisäävät alueen viihtyisyyttä sekä tukevat kuntoutumista.

Palvelukoti Ylätupa – parempaa arkea

Palvelukoti Ylätuvassa asuu mielenterveys- ja päihdekuntoutujia, jotka eivät kykene itsenäisesti selviytymään arjen toiminnoista. Tehostetun palveluasumisen asukaspaikkoja on 18. Ylätupaan on mahdollista tulla myös intervallikuntoutuksen jaksoille esimerkiksi kotona asumisen tueksi. Kodissa asukkaat asumat omissa huoneissaan, omissa kodeissaan, joiden yksityisyyttä kunnioiteaan. Ylätuvassa on viihtyisiä yhteiskäyttöön suunnattuja tiloja, kuten ruokailu- ja oleskeluhuoneet ja kylpyhuoneet ja sauna.

Kodin toiminta

Ylätuvassa kunnioitetaan ihmisarvoista ja yksilöllistä elämää. Toiminnan tavoitteena on tukea asukkaan omatoimisuutta ja taata asukkaalle elämäntäyteinen, arvokas elämä. Jokaiselle asukkaalle erikseen laadittavan asumispalvelu- ja kuntoutussuunnitelman avulla kuntoutuja saa yksilöllistä palvelua. Ylätuvassa kuntoutuksen pääpainoina ovat psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpito ja hallinta. Päivittäisten toimintojen, kuten ruoanlaiton, siivoamisen, sosiaalisen kanssakäymisen ja itsestään huolehtimisen harjoittelu ovat tärkeitä. Kodinomainen ympäristö luo hyvät mahdollisuudet arjen rutiineiden ja elämänhallinnan opettelulle.

Aktiivista arkea

Palvelukoti Ylätuvalla kannustetaan asukkaita mahdollisimman aktiiviseen ja itsenäiseen tekemiseen. Heitä rohkaistaan kohtaamaan uusia tilanteita ja opettelemaan taitoja, joita arjen elämässä tarvitaan. Kodin yhteinen viikko-ohjelma puolestaan ohjaa päivittäisiä toimintoja Ylätuvalla. Asukkaille suunnatut erilaiset toiminnalliset ja tavoitteelliset ryhmät täydentävät kodin arkea sekä innostavat ja aktivoivat asukkaita. Vuosittain laadittavan erillisen virkistyssuunnitelman tavoitteena on luoda positiivisia elämyksiä ja uusia kokemuksia, jotka erottuvat arjen rutiineista. Henkilökunnan käytössä olevalla autolla hoidetaan asukkaiden kanssa erilaisia asiointeja ja toteutetaan asukkaiden virkistystä, kuten vaikkapa retkiä tai vierailuita. Virike- ja harrastustoiminnan suunnittelussa huomioidaan asukkaiden toiveta ja mielenkiinnon kohteita.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Ylätuvassa työskentelee palvelukodin toiminnasta vastaavan päällikön lisäksi 9 ohjaajaa, jotka ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaista sekä kotiavustaja. Ohjaajat vastaavat asukkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä hoivan toteuttamisesta ihmisläheisellä tavalla. Ohjaajien jatkuva läsnäolo kolmessa vuorossa takaa turvallisen ympäristön asua ja elää vuorokauden ympäri. Psykiatrian erikoislääkäri käy Ylätuvalla säännöllisesti.

Ota yhteyttä Palvelukoti Ylätupaan:

Suvi Vaaranmaa
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Suvi Vaaranmaa
Päällikön puhelinnumero:
040 846 2609, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
puh. 044 7800 472
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Mäntyhovintie 2 B 2, 62370, Kauhava

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille