Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Windala

Palvelukoti Windala Lakaniementie 85, 62800, Vimpeli
Tietoa tästä palvelukodista

Etelä-Pohjanmaalla Vimpelissä sijaitseva 26-paikkainen Palvelukoti Windala on mielenterveyskuntoutujille suunnattu tehostetun asumispalvelun ja kuntoutuksen koti. Keväällä 2013 valmistunut viihtyisä palvelukoti on rakennettu kauniiseen ja rauhalliseen ympäristöön, keskelle erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia. Vimpelin keskustaan, palveluiden äärelle on palvelukodista matkaa noin kilometrin verran. Windalassa on 6 tehokuntoutuspaikkaa sekä 20 ylläpitävää kuntoutuspaikkaa. Portaattoman kuntoutusmallin avulla vastataan yksilöllisiin tarpeisiin ja varmistetaan, että kuntoutuja saa juuri oikeanlainen palvelua Windalasta.

Palvelukoti Windala – Hyvän Olon koti

Palvelukoti Windala on välittävä ja lämmin koti mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät kykene itsenäisesti selviytymään arkipäiväisistä toiminnoista ja tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja ohjausta. Windala tarjoaa jokaiselle asukkaalle yksilöllistä tukea ja ohjausta, jonka toteuttamisessa huomioidaan asukkaan henkilökohtaiset tarpeet ja vahvuudet. Palvelukodissa eletään normaalia arkea jokaisen asukkaan voimavarat huomioon ottaen. Ohjaamme ja rohkaisemme asukkaita osallistumaan aktiivisesti kaikkeen palvelukodin toimintaan.

Kodin tilat

Windalassa on jokaisella asukkaalla käytössään oma tilava huone, jossa on wc ja suihkutilat. Asukas pääsee vaikuttamaan kotoisasti sisustettuihin huoneisiin tuomalla halutessaan mukanaan omat tavaransa sekä huonekalujaan. Asukkaiden yhteiskäytössä on viihtyisä ja tilava ruokasali, keittiö, sauna- ja suihkutilat ja tunnelmallinen oleskelutila. Kodin keittiössä valmistuu monipuolista ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja erilaisiin juhliin.

Yksilöllistä arkea

Jokaiselle asukkaalle nimetty oma-ohjaaja laatii yksilöllisesti suunnitellun hoito- ja kuntoutussuunnitelman, jota päivitetään säännöllisesti asukkaan kunnon mukaisesti. Suunnitelman tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa asukkaalle mahdollisimman hyvä ja monipuolinen toimintakyky ja luoda mahdollisuuksien asukkaan arjen taitojen opettelu sekä kehittäminen. Suunnitelman avulla varmistetaan, että asukas voi elää mahdollisimman täyspainoista ja itsenäistä elämää erityistarpeet huomioiden.

Toiminnallista kuntoutusta

Palvelukodin toimintaan kuuluvat toiminnalliset kuntoutus- ja virikeryhmät, jotka takaavat asukkaille monipuolisen ja elämäntäyteisen arjen. Arkea rytmittävät myös viikoittaisen ohjelman mukainen toiminta, jonka avulla asukkaat opettelevat arjen toimia ja rytmiä sekä sosiaalisen kanssakäymisen taitoja.

Osaava henkilökunta

Palvelukodin ammattitaitoisesta hoidosta ja kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu 12 ohjaajaa, 5 sairaanhoitajaa, sosionomi ja kolme kodinhoitajaa sekä palvelukodin päällikkö. Henkilökunta on paikalla palvelukoti Windalassa ympäri vuorokauden. Lisäksi lääkäri käy palvelukodilla kerran kuukaudessa ja häntä voidaan konsultoida tarvittaessa.

Ota yhteyttä Palvelukoti Windalaan:

Suvi Hämeenniemi
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Suvi Hämeenniemi
Päällikön puhelinnumero:
040 7528 204, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
puh. 044 7800 445 (talo)
puh. 044 7800 590 (vastaava sairaanhoitaja)

Lakaniementie 85, 62800, Vimpeli

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille