Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Vuoritupa

Palvelukoti Vuoritupa Törnäväntie 30 b, 60200 Seinäjoki
Tietoa tästä palvelukodista

Tammikuussa 2015 toimintansa aloittanut uusi ja kotoisa Palvelukoti Vuoritupa on  Seinäjoella sijaitseva ikääntyneiden asukkaiden palvelukoti. Viihtyisässä ympäristössä, osoitteessa Törnäväntie 30 b Seinäjoki toimiva Vuoritupa tarjoaa tehostettua asumispalvelua 38:lle ikääntyneelle asukkaalle. Vuorituvan ikääntyneet asukkaat tarvitsevat hoivaa, huolenpitoa ja valvontaa ympäri vuorokauden, toimintakykynsä alentumisen vuoksi.

Palvelukoti Vuoritupa – Hyvän Olon koti

Palvelukoti Vuorituvan syksyllä 2014 valmistuneet tilat on suunniteltu ja toteutettu erityisesti ikääntyneiden asukkaiden tarpeita ja mieltymyksiä kuunnellen ja kuulostellen. Vuorituvan asukkaat asuvat tilavissa yhden hengen huoneissa, jonka he voivat halutessaan sisustaa kotoisaksi omilla huonekaluillaan ja kotoaan tuomillaan tärkeillä esineillä ja valokuvilla. Vuorituvassa on myös kaksi kahden hengen huonetta, joihin voi muuttaa asumaan pariskunta tai sisarukset. Vuorituvan jokaisella asukkaalla on kodissaan oma invamitoitettu wc ja kylpyhuone. Lisäksi talosta löytyy myös tilavat ja turvalliset saunatilat asukkaiden yhteiskäyttöön. Asukashuoneet ovat sijoitettu kuuden asukkaan kodikkaisiin pieniin yksiköihin, joissa on yhteinen olohuonekeittiö. Näissä olohuonekeittiöissä syödään, kahvitellaan, vietetään aikaa sekä tehdään yhdessä erilaisia arjen puuhia, kuitenkin jokaisen asukkaiden voimavarat huomioiden.

Kotoisaa asumista

Palvelukoti Vuoritupa tarjoaa kodinomaisen ja turvallisen asuinympäristön, jossa sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Kodissa on myös oma keittiö, missä kodin emäntä valmistaa maistuvaa ja terveellistä kotiruokaa. Siivouksesta vastaa Vuorituvan oma koulutettu laitoshuoltaja. Lääkäripalveluista puolestaan vastaa talon oma lääkäri, joka käy Vuorituvassa noin kerran kuukaudessa. Mahdolliset verikokeet sekä muut pienet mittaukset hoituvat myös kodin oman henkilökunnan voimin.

Kuntouttavaa arkea

Vuorituvassa eletään täyteläistä elämää ja asutaan kodinomaisessa, virkeässä ja virikkeellisessä ympäristössä elämän loppuun saakka. Palvelukodissa kuntouttava työote on läsnä asukkaiden jokapäiväisessä elossa ja olossa. Jokaiselle Vuorituvan asukkaalle suunnitellaan yksilöllinen hoiva- ja kuntoutussuunnitelma sekä nimetään omaohjaajapari. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa ja huomiota, yksilöllistä hoivaa ja ohjausta tukien asukkaan omia voimavaroja ja totuttua päivärytmiä. Toimet, joita asukkaan kanssa tehdään, lähtevät asukkaan omista tarpeista ja mieltymyksistä. Vuorituvan arki on virikkeellistä, kuntouttavaa, lämminhenkistä ja välittävää. Arjen työssä pyritään välttämään kiireen tuntua sekä samalla välttämään rutinoitumisen.

Palvelukoti Vuorituvan omavalvontasuunnitelmaan voit tutustua: Omavalvontasuunnitelma Valvira 2017_ Palvelukoti Vuoritupa

Ota yhteyttä Vuoritupaan:

Anne Saari
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Anne Saari
Päällikön puhelinnumero:
044 7922 645, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin ohjaajat:
puh. 044 0451 030
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Palvelukodin sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Törnäväntie 30 b, 60200 Seinäjoki

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille