Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Ruusakoti

Palvelukoti Ruusakoti Norolantie 2B, 40250, Jyväskylä
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Ruusakoti on Jyväskylässä vuonna 2009 toimintansa aloittanut palvelukoti ikääntyneille sekä lievästi kehitysvammaisille asukkaille. Palvelukoti Ruusakoti tarjoaa monipuolisia ja yksilöllisiä ympärivuorokautisia asumis-, hoiva- ja kuntoutuspalveluita vanhuksille ja kehitysvammaisille asukkaille. Ruusakoti sijaitsee rauhallisessa, luonnonläheisessä ja viihtyisässä ympäristössä, lähellä Palokan keskustaa ja sen monipuolisia palveluita.

Eloa omassa kodissa

Ruusakodin tilat ja asunnot on suunniteltu erityisesti ikääntyneiden tarpeita vastaaviksi. Kodin jokainen asukas asuu omassa huoneessaan eli omassa kodissaan. Kotinsa jokainen asukas saa halutessaan kalustaa ja sisustaa mielesäksi ja kotoisaksi. Kotien yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan Ruusakodilla. Palvelukodin yhteiset tilat on suunniteltu viihtyisiksi ja monikäyttöisiksi, siten että ne täyttävät sekä asukkaiden yksityisyyden ja yhteisöllisyyden edellytykset. Kodin yhteisissä tiloissa puuhataan arjen puhteita, vietetään yhteistä aikaa ja nautitaan rennoin ottein arjesta. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja päivän kahvihetkiin ja juhliin.

Palvelukoti Ruusakoti – Hyvän Olon koti

Ruusakodissa vallitsee turvallinen, viihtyisä ja kodinomainen ilmapiiri, jota ylläpidetään monipuolisilla palveluilla ja virikkeillä. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Ruusakodissa eletään monipuolista, elämänmakuista arkea, jossa asukkaita rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan arjen toimiin ja viriketoimintaan kukin omien voimavarojensa ja toimintakykyjensä sallimissa rajoissa. Kodissa järjestetään paljon erilaista viriketoimintaa, jonka tavoitteena on virkistää, innostaa sekä ylläpitää asukkaiden sekä fyysistä että psyykkistä kuntoa. Viriketoimintaan kuuluu erilaisia liikunnallisia-, musiikki-, taide- ja puuharyhmiä. Lisäksi kodilla käy erilaisia vierailijoita asukkaiden ilona.

Aktiivista arkea

Ruusakodin toiminnan tavoitteena on auttaa, tukea ja kannustaa asiakasta selviytymään mahdollisimman omatoimisesti sekä itsenäisesti päivittäisaskareissa. Ruusakodin kaikessa toiminnassa on mukana kuntouttavatyöote. Kodin arkea ohjaavat arvot rehellisyydestä, luottamuksesta, välittämisestä sekä yksilöllisyydestä ja yhteisöllisyydestä. Ruusakodilla tavoitteena on asukkaiden ja henkilökunnan Hyvä Olo joka päivä.

Osaavaa hoivaa

Asukkaiden hyvinvoinnista vastaa Ruusakodin henkilökunnan muodostama ammattitaitoinen ja välittävä tiimi. Palvelukodin päällikön lisäksi henkilökuntaan kuuluu perus- ja lähihoitajia sekä keittäjä ja siistijä. Sydämellään työtään tekevä henkilökunta huolehtii asukkaiden tarvitsemasta perushoidosta, lääkehoidosta, ruoka- siivous- ja vaatehuollosta sekä asukkaiden virkistys- ja harrastustoiminnasta. Arkisin ruuanlaitoista vastaa keittäjä ja viikonloppuisin ruuan valmistaa hoitohenkilökunta.

Asukkaaksi palvelusetelillä

Ruusakodin asumispalveluita voi kustantaa myös kuntien myöntämillä palveluseteleillä. Ruusakoti tuottaa palvelusetelillä Jyväskylän kaupungin sosiaalipalveluiden osoittamille asiakkaille ympärivuorokautista palveluasumista. Olemalla yhteydessä yksikön vastaavaan ohjaajaan tai Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen puolelle saat lisätietoa palvelusetelin käytöstä Ruusakodilla.

Ota yhteyttä Palvelukoti Ruusakotiin:

Katri Ursin
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Katri Ursin
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 545, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
puh. 044 7800 589
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Norolantie 2B, 40250, Jyväskylä

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille