Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Onnenkaivo

Palvelukoti Onnenkaivo

Palvelukoti Onnenkaivo Mäkikaivontie 22, 65100, Vaasa
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Onnenkaivo on 35 -paikkainen yksilöllisiä hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita ikääntyneille asukkaille tarjoava palvelukoti Vaasassa. Palvelukoti sijaitsee aivan Vaasan keskustan tuntumassa, monipuolisten palveluiden läheisyydessä viihtyisällä asuinalueella. Koti palvelee myös ruotsinkielisiä asukkaita.

Palvelukoti Onnenkaivo – Hyvän Olon koti

Onnenkaivossa jokaisella asukkaalla on oma huoneensa, jonka he saavat kalustaa kotoisiksi ja viihtyisiksi omilla tavaroillaan. Kodin kaikessa toiminnassa pyritään mahdollisimman kodinomaiseen asumiseen. Onnenkaivon viihtyisissä ja kodikkaissa yhteisissä tiloissa vietetään yhdessä aikaa, ruokaillaan ja kahvitellaan sekä tehdään erilaisia arken toimia. Palvelukodin keittiössä valmistetaan terveellistä ja monipuolista kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvitteluihin ja juhliin. Sauna lämpenee halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee ulkoilemaan turvallisesti vuodenajasta riippumatta.

Virikkeellistä arkea

Palvelukoti Onnenkaivo arki on vaihtelevaa, elämänmakuista ja innostavaa. Kodin viriketoimintojen ideana on tarjota jokaiselle asukkaalle jotain innostavaa, kiinnostavaa ja kuntouttavaa tekemistä. Virikkeitä suunniteltaessa otetaan myös huomioon asukkaiden toiveita. Kodilla viriketoimintoja ovat muun muassa erilaiset musiikki-, liikunta-, taide- ja keskusteluryhmät. Lisäksi kodilla ulkoillaan päivittäin ja asukkaiden arkea piristävät erilaiset vieraat ja vierailut. Asukkaita kannustetaan osallistumaan kodin toimintoihin mahdollisimman ahkerasti, kukin omien voimavarojen puitteissa. Omaiset ja läheiset ovat myös tervetulleita osallistumaan asukkaiden arkeen sekä kodin toimintaan ja kuntoutukseen.

Yksilöllista kuntoutusta

Onnenkaivossa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa arvostetaan. Yksilöllisesti laadittava hoito- ja kuntoutussuunnitelma ohjaa asukkaan arkea. Suunnitelmassa huomioidaan asukkaan elämänhistoria, tarpeet, toiveet ja tavoitteet. Oma-ohjaaja vastaa suunnitelman mukaisesta kuntoutuksesta. Onnenkaivossa toiminnan tavoitteena on tarjota asukkaille mahdollisimman aktiivista arkea. Kodin ohjaajat kannustavat, ohjaavat ja auttavat mahdollisimman aktiiviseen ja omatoimiseen arjen eloon. Onnnekaivossa uskotaan, että jalattomuus ei kuulu vanhuuteen. Lääkäri-, hoito-, laboratorio- ja kuntoutuspalvelut Onnenkaivolle tulevat Vaasan terveyskeskuksesta ja keskussairaalasta.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Henkilökunta koostuu yhteensä 27 työntekijästä. Moniammatilliseen tiimiin kuuluu kolme sairaanhoitajaa, yksi geronomi, 20 lähihoitajaa, yksi ravintolakokki sekä kaksi kotiavustajaa. Kaiken toiminann tavoitteena on että Palvelukoti Onnenkaivon asukkailla ja henkilökunnalla on Hyvä Olla.

Ota yhteyttä Palvelukoti Onnenkaivoon

Elina Raivo
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi, Ruotsi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Elina Raivo
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 546, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Kodin puhelinnumerot:
1. kerros, puh. 044 7800 547
2. kerros, puh. 044 7800 548
Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

faksi: 06 312 1011

Kodissamme on vapaita asuntoja. Lisätietoja vapaista kodeista antaa palvelukodin päällikkö.

Mäkikaivontie 22, 65100, Vaasa

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille