Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Neliapila

Palvelukoti Neliapila Noitiniementie 24, 93600, Kuusamo
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Neliapila on vuonna 2007 toimintansa aloittanut palvelukoti Kuusamossa, Noitiniemen kaupunginosassa. Palvelukodissa on 45 paikkaa ikääntyneille, jotka tarvitsevat apua arjen elossaan joko tehostetusti tai avustetusti.

Palvelukoti Neliapila – Hyvän Olon koti

Palvelukoti jakautuu neljään ‘moduuliin’, joissa jokaisessa asuu 11-12 asukasta. Jokainen asukas asuu omassa huoneessaan, oma kodissaan, jonka yksityisyyttä ja rauhaa kunnioitetaan. Huoneensa asukkaat voivat kalustaa ja sisustaa kotoisiksi ja viihtyisiksi omilla rakkailla tavaroilla ja esineillä. Palvelukodin yhteiset viihtyisät tilat on suunniteltu mukavaan vapaa-ajan viettoon, rentoutumiseen ja arjen touhuihin. Pihamaalla asukkaat voivat nauttia kauniista luonnosta sekä virkistäytyä vuoden ympäri. Sauna lämpiää aina kun halukkaita löytyy. Kodin keittiössä valmistuu maistuvaa ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja päivän kahvihetkiin ja erilaisiin juhliin.

Yksilöllistä arkea

Neliapilan toimintaa ohjaavina arvoina korostuvat asukas- ja yksilölähtöinen työskentely, asukkaiden arvostaminen ja heidän itsemääräämisoikeutensa kunnioittaminen. Hoito ja huolenpito toteutetaan ja suunnitellaan tavalla, joka korostaa asukkaan ainutlaatuista elämäntarinaa, tarpeita ja tottumuksia. Kodissa pyritään välttämään rutiineja sekä kiireen tuntua, jokainen asukas saa elää itselle tuttua ja luontevinta arkea, ilman pakottavia kellonaikoja. Palvelukodin toiminnassa huomioidaan asukkaan omat voimavarat ja rohkaistaan asukkaita osallistumaan arjen puuhiin ja puhteisiin mahdollisimman aktiivisesti ja omatoimisesti. Kuntouttava työote on läsnä kaikessa Neliapilan toiminnassa. Asukkaiden toimintakyvyn kehittäminen ja ylläpito ovat kodin toiminnan “punainen lanka”.

Elämänmakuista eloa

Kodissa eletään virikkeellistä ja elämänmakuista arkea. Neliapilan monipuolinen viriketoiminta tuo iloa ja toimintaa asukkaiden arkeen. Viriketoimintaa tarjotaan asukkaille muun muassa erilaisten liikunta-, musiikki-, taide- sekä keskusteluryhmien muodossa. Myös aikaa rentoutumiselle, lepäämiselle sekä vapaalle oleskelulle ja ajanvietolle muiden asukkaiden kanssa löytyy Neliapilan arjesta.

Osaavaa hoivaa

Asukkaiden hoivasta ja kuntoututuksesta vastaavat asukkaille nimetyt henkilökohtaiset omaohjaajat. Elämäntarina-ajattelu on tärkeä osa ohjaajien työtä. Neliapilassa uskotaan, että tuntemalla asukkaan elämänhistoriaa, pystytään myös mahdollistamaan asukaalle parempi arki kodissa, tukemaan sekä auttamaan arjen erilaisissa hetkissä. Omaiset ovat tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja läheistensä eloon ja oloon Neliapilassa. Palvelukoti Neliapilan sydämellään työtään tekevä henkilökunta on sosiaali- ja / tai terveysalan koulutuksen saaneita ohjaajia: sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosiaaliohjaaja ja sosiaalialan ohjaaja.

Ota yhteyttä Palvelukoti Neliapilaan:

Sanna Kivelä
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Sanna Kivelä
Päällikön puhelinnumero:
0400 366 326, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Valkoapila puh. 0400 362 733
Puna-apila puh. 044 7800 446
Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Noitiniementie 24, 93600, Kuusamo

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille