Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Muistola

Palvelukoti Muistola Isopurjeentie 3, 90510, Oulu
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Muistola toimii Oulun Toppilansaarella idyllisen merimaiseman äärellä, osana Palvelukoti Fregatin muodostamaa palvelukotien kokonaisuutta. Vuonna 2009 toimintansa aloittaneessa Palvelukoti Fregatissa on yhteensä 5 erillistä palvelukotia, jotka tarjoavat asumis- ja kuntoutuspalveluita eri tasoista hoivaa ja palvelua tarvitseville ikääntyneille ja muistisairaille asukkaille. Fregatin muita palvelukoteja ovat Isopurje, Hannala, Kotipirtti  sekä Bella Rosa.

Palvelukoti Muistola

Palvelukoti Muistolassa on yhteensä 17 asukaspaikkaa. Kodin asukkaat ovat ikääntyneitä, jotka tarvitsevat fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alenemisen takia ympärivuorokautista hoitoa, valvontaa, kuntoutusta ja huolenpitoa. Muistolan asukkaat eivät tule toimeen yksin kotona muistisairauksien takia, ja asukkaiden kunto vaihtelee itsenäisesti liikkuvista aina asukkaisiin, jotka tarvitsevat apua kaikessa toiminnassaan. Asuminen palvelukodissa on kodinomaista, lämminhenkistä, kuntouttavaa ja turvallista. Muistolan kaiken palvelun ja kuntoutuksen lähtökohtana ovat asukkaan yksilölliset tarpeet ja voimavarat sekä turvallisuus ja läheisyys. Muistolassa tärkeää on yhdessäolo, välittäminen, rauhallisuus ja kiireettömyys.

Kotoisaa asumista

Muistolassa jokaisella asukkaalla on oma huone, eli oma koti. Oman kotinsa asukas saa itse kalustaa mieleisekseen. Palvelukodin yhteiset tilat on tarkoitettu rentoutumiseen, omaehtoiseen ajanviettoon yhdessä ja erikseen sekä erilaisten arjen puuhien tekoon. Palvelukoti Fregatin keittiössä valmistuu terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Kodin pihalla on turvallista ulkoilla ympäri vuoden, lisäksi pihalla järjestetään kesäaikaan erilaisia pihajuhlia ja -tapahtumia.

Kuntouttavaa arkea

Kuntouttava työote ohjaa kaikkea kodin toimintaa ja tekemistä. Asukkaiden fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja kuntoutus ovat sydämen asioita Muistolassa. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta on paikalla avustamassa ympäri vuorokauden kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle ja kodissa työskentelee sairaanhoitaja, sosionomeja (AMK) sekä lähihoitajia.

Monipuolisesti virikkeitä ja tekemistä

Palvelukoti Muistolassa asukkaille on tarjolla monipuolista ja kuntouttavaa toimintaa, johon asukkaat saavat osallistua omien voimavarojensa ja toimitakykynsä sallimissa puitteissa. Aktiviteetteja kodilla järjestetään erilaisten toimintahetkien muodossa, joita ovat esimerkiksi liikunta- ja jumpparyhmät sekä askartelu- ja musiikkihetket. Myös erilaiset keskustelu- ja muistelutuokiot ovat osa kodin arkea. Retkiä ja asiointikäyntejä tehdään pienissä ryhmissä ja päivittäin myös ulkoillaan. Seurakunta järjestää säännöllisesti hartaushetkiä palvelukodin tiloissa ja kodilla käy erilaisia vieraita viihtyttämässä ja tapaamassa asukkaita. Läheiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin ja asukkaiden arkeen.

Terapia- ja kuntoutuspalvelut

Muistolassa työskentelee Fregatin palvelukodin oma fysioterapeutti, jonka palvelut ovat asukkaiden käytettävissä. Lisäksi Palvelukoti Fregatin tiloissa toimii myös Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut, jonka toimintaterapia- ja fysioterapiapalvelut ovat sekä Muistolan asukkaiden että myös kodin ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä. Terapeutit osallistuvat asukkaiden kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Ota yhteyttä Muistolaan:

Emma Alaluusua
Tiiminvetäjä
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 044 7800 302
Elina Ervasti
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 040 9650 887
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Elina Ervasti
Päällikön puhelinnumero:
040 9650 887, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Tiiminvetäjä
Emma Alaluusua
puh. 044 7800 302
emma.alaluusua@mikeva.fi

Muistola ohjaajat
puh. 044 7800 303

Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut
Vastaava terapeutti, fysioterapeutti
Tuukka Virkkala
puh. 044 7800 763
tuukka.virkkala@mikeva.fi

Fregatin oma fysioterapeutti
Anna-Riikka Lahdenperä
puh. 044 7143 808
anna-riikka.lahdenpera@mikeva.fi

Isopurjeentie 3, 90510, Oulu

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille