Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Mikeva Kotka

Palvelukoti Mikeva Kotka Metsäkulmankatu 21, 48910, Kotka
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Mikeva Kotka on 40-paikkainen viihtyisä ja nykyaikainen mielenterveyskuntoutujien palvelukoti lähellä merentuoksuista luontoa Metsäkulman asuintaajamassa Kotkan kaupungissa. Palvelukoti tarjoaa kuntouttavaa asumis- ja tukipalvelua mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat eri asteista tukea, apua ja ohjausta arjesta selviytymisensä tueksi.

Palvelukoti Mikeva Kotka – neljä siipeä

Palvelukoti on jaettu neljään asuinsiipeen; hopeasiipeen, sinisiipeen, vihersiipeen ja valkosiipeen. Jokaisessa asuinsiivessä oma pienkeittiö, jossa asukkaat voivat osallistua ruoalaittoon, ruokailla ja kahvitella yhdessä, viettää aikaa sekä tehdä arjen toimia. Talon pääkeittiössä työskentelee emäntä, joka valmistaa hyvää kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Palvelukodista löytyy myös runsaasti yhteisiä tiloja, joissa asukkaat voivat viettää aikaa ja rentoutua. Jokaisella kodin asukkaan on oma huone, eli oma kotinsa, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kaikista asukkaiden huoneista löytyy omat kylpyhuoneet ja WC:t. Huoneiden sisustamisen ja kalustamisen jokainen asukas saa halutessaan toteuttaa itse omilla kotoisilla ja tärkeillä tavaroillaan. Lisäksi kodin viihtyisälle pihamaalle pääsee ympäri vuoden ulkoilemaan ja kodin sauna lämpeää halukkaiden toiveista.

Yksilöllistä arkea

Palvelukoti Mikeva Kotkassa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan ja kuunnellaan. Kodissa eletään virikkellistä, kodinomaista ja aktiivista arkea, jokaisen asukkaan yksilöllisten toimintamahdollisuuksien puitteissa. Kuntouttava toiminta on tärkeä osa kodin jokapäiväistä toimintaa. Asukkaiden kanssa opetellaan itsestä huolehtimisen taitoja, sosiaalisten tilanteiden hallinta sekä itsenäisen elämän valmiuksia. Tavoitteena on kehittää ja monipuolistaa asukkaan taitoja, joita tarvitaan itsenäisessä elämässä ja arjessa. Asukkaita kannustetaan ja rohkaistaan joka päivä kehittämään itseään ja oppimaan uutta. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus kohti itsenäisempää elämää.

Vaihtelevaa ja elämänmakuista arkea

Kodin monipuoliseen ja elämänmakuiseen arkeen kuuluu erilaisia harrastusryhmiä (esim. liikunta-, taide- ja musiikkiryhmät), vierailuja ja retkiä kodin ulkopuolella sekä mielenkiintoisia ja innostavia vierailijoita palvelukotiin.

Osaava henkilökunta

Asukkaiden kanssa häärävät sydämellään työtään tekevät ohjaajat, jotka ovat saaneet koulutuksensa sosiaali- tai terveydenhuoltoalalle. Henkilökunnalta löytyy erityisosaamista, jota tarvitaan mielenterveys- ja päihdekuntoutujien kanssa työskentelyyn. Myös asukkaiden läheiset ja sukulaiset ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja asukkaan eloon kodissa, aina asukkaan niin toivoessaan.

Ota yhteyttä palvelukotiin:

Sanna Uski-Pekala
Palvelukodin päällikön sijainen, palvelujohtaja
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikön sijainen, palvelujohtaja
Vastaavan nimi:
Sanna Uski-Pekala
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 540, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Palvelukodin puhelinnumerot:
Hopeasiipi, puh. 044 7800 542
Sinisiipi, puh. 044 7800 541
Vihersiipi, puh. 044 7800 583
Valkosiipi, puh. 044 780 0584

Metsäkulmankatu 21, 48910, Kotka

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille