Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Mäntykoti

Palvelukoti Mäntykoti Männiköntie 28, 04260, Kerava
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Mäntykoti on 36 -asukaspaikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti, joka tarjoaa portaatonta tehostettua palveluasumista sekä kuntoutus- ja tukipalveluita. Palvelukoti sijaitsee keskeisellä paikalla Keravan Saviolla, hyvien liikenneyhteyksien varrella sekä lähellä monipuolisia palveluita.

Kotoisaa asumista

Kodin jokainen asukas saa itselleen 20 m² huoneen, jonka asukas saa itse kalustaa halutessaan. Tarvittaessa Mäntykoti voi avustaa huoneen kalustuksessa. Oman kodin yksityisyyttä kunnioitetaan Mäntykodissa. Asuinhuoneiden lisäksi Mäntykodilla on useita ryhmätyötiloja ja oleskelutiloja, tilava ruokasali, saunatilat sekä asukkaiden käyttöön tarkoitettu kuntosali. Kodissa on viihtyisä piha, josta löytyy muun muassa myös grillikatos. Lähietäisyydeltä löytyy hyviä ulkoilumaastoja.

Palvelukoti Mäntykoti – yksilöllistä arkea

Asukkaan kanssa yhdessä laadittu yksilöllinen kuntoutussuunnitelma sekä kodin viikko-ohjelma ohjaavat arkea Mäntykodissa. Kuntoutussuunnitelman lähtökohtana ovat asukkaan elämäntarina, tavoitteet ja toiveet omalle elämälleen, tulevaisuudelle sekä kuntoutukselle. Asukkaan omalla motivaatiolla on tärkeä rooli kuntoutuksessa. Suunnitelmassa huomiodaan kuntoutujan vahvuudet sekä myös kehitettävät osaalueet. Asukkaita kannustetaan ja ohjataan kohtaamaan rohkeasti erilaisia elämäntilanteita, opettelemaan itsenäisen elämän taitoja sekä harjoittelemaan vaihtelevia sosiaalisia tilanteita. Palvelukoti Mäntykodin arkea rytmittävät erilaiset ryhmä- ja harrastustoiminnat sekä yksilöllinen ohjaus. Mäntykodilla järjestettäviä ryhmiä ovat muun muassa keittiö-, keskustelu-ja liikuntaryhmät. Asukkaat osallistuvat myös muun muassa kodin siivoukseen, ruoanlaittoon, kodin sisustukseen sekä muihin kodin pieniin töihin, kukin omien voimavarojensa mukaisesti.

Psykrai ja TutKA -arvioinnit

Mäntykodissa tehdään Psykrai-arviointeja asukkaiden kuntoutussuunnitelmien tueksi. Lisäksi kodissa on mahdollisuus osallistua myös TutKA -arviointijaksolle. Kaiken kuntoutuksen tavoitteena on auttaa kuntoutujaa saavuttamaan mahdollisimman hyvä toimintakyky huomioon ottaen hänen sairautensa sekä elämäntilanteensa. Kuntoutuksessa pyritään kuntouttamaan asukasta siinä määrin, että asuminen vähemmän tuetussa asumismuodossa tai myöhemmin omassa kodissa olisi mahdollista. Läheiset ja omaiset pyritään ottamaan mahdollisimman paljon mukaan kuntoutumisen tueksi.

Kodin henkilökunta

Mäntykodissa työskentelee mielenterveystyöhön erikoistunut henkilökunta. Henkilökuntaa on kodilla paikalla ympäri vuorokauden. Kodin moniammatillinen työryhmä koostuu sairaanhoitajista, lähihoitajista sekä toimintaterapeutista. Asukkaiden terveellisestä ja monipuolisesta arjen ruoasta sekä herkuista kahvihetkillä ja juhlissa vastaa kodin emäntä.

Ota yhteyttä Palvelukoti Mäntykotiin:

Irene Hongisto
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Irene Hongisto
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 467, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohaajat:
puh. 044 7800 471
puh. 044 7800 477

Männiköntie 28, 04260, Kerava

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille