Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Kielokoti

Palvelukoti Kielokoti Sairaalantie 29, 91410, Jokirinne
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Kielokoti  17 -paikkainen kuntouttavan ja pitkäaikaisen asumispalvelun koti mielenterveyskuntoutujille Muhoksen Jokirinteellä, osoitteessa Sairaalantie 29, Jokirinne. Kielokoti tarjoaa ympärivuorokautista, kodinomaista ja turvallista asumispalvelua pitkäaikaiseen asumiseen mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua, tukea ja valvontaa. Lisäksi kodissa asuu muistihäiriöisiä asukkaita. Heidän sekä kodin muiden asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi ovet ovat lukitut.

Palvelukoti Kielokoti osana Palvelukoti Muhosta

Kotoisa, turvallinen ja lämminhenkinen Palvelukoti Kielokoti toimii osana Palvelukoti Muhosta, jonka viisi itsenäistä palvelukotiyksikköä muodostavat isomman Palvelukoti Muhoksen kokonaisuuden mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille asukkaille. Kaikki yksiköt toimivat kuitenkin täysin itsenäisesti omissa tiloissaan.

Voimavaralähtöinen kuntoutuminen

Kielokodin toiminta-ajatuksena on jokaisen asukkaan voimavaroista ja toiveista lähtevä kuntoutumisen ja hyvän elämänlaadun löytyminen. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Jokaiselle asukkaalle annetaan aikaa, huomiota sekä välittämistä. Kielokodissa eletään rikasta ja elämänmakuista arkea ja juhlaa, mahdollisimman lähellä asukkaan normaalia arkea. Kuntoutumisen lähtökohdat ovat asukkaan yksilöllisten voimavarojen löytymisessä ja kehittämisessä. Asukkasta kannustetaan löytämään oma sisäinen motivaatio kuntoutumiseen, jonka avulla kuntoutuminen on todella mahdollista. Asukkaiden kanssa opetellaan taitoja, joita kuntoutuja tarvitsee jokapäiväisessä arjessa, kuten kykyä huolehtia itsestään, asioiden hoitamista sekä sosiaalisten tilanteiden hallintaa. Kuntouttavan toiminnan “punaisena lankana” onkin mahdollistaa asukkaille puitteet, joissa se voivat opetella turvallisesti kohti itsenäisempää elämää ja ylläpitää kuntoaan.

Henkilökunta tukena

Kielokodin henkilökunnan tehtävänä on tukea asukasta kohti asukkaan omia tavoitteita. Kielokodissa työskentelee osaava ja välittävä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja / tai terveydenhuoltoalalle. Lisäksi sydämellään työskentelevästä henkilökunnasta löytyy erityisosaamista mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parissa työskentelyyn.

Virikkeellistä ja monipuolista arkea

Kielokodin virkistys- ja viriketoimintaa toteutetaan ja kehitään kodin yleisen suunnitelman mukaisesti. Lähtökohtana viriketoiminnan suunnittelussa on huomioida jokaisen asukkaan mahdollisuudet osallistua muun muassa palvelukodin yhteisiin viikoittaisiin elokuva- ja peli-iltoihin, kahvittelureissuihin palvelukodin ulkopuolella sekä yhteisökokouksiin, joissa suunnitellaan retkiä ja muihin palvelukodin ulkopuolella tapahtuviin harrastuksiin osallistumista. Kielokodissa tärkeänä pidetään jokaisen asukkaan omia yksilöllisiä toiveita ja tarpeita ja ryhmätoiminnan lähtökohtana ovatkin olleet yhteisökokouksista lähtevät ideat. Viriketoiminnalla opetellaan uusia taitoja sekä ylläpidetään asukkaiden motivaatiota kuntoutumiseen.

Ota yhteyttä Palvelukoti Kielokotiin:

Eija Lakkapää
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Eija Lakkapää
Päällikön puhelinnumero:
0400 385 785, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
puh. 044 7800 313

faksi. 08 533 1178

Sairaalantie 29, 91410, Jokirinne

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille