Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Kaarlentupa

Palvelukoti Kaarlentupa

Palvelukoti Kaarlentupa Tehokatu 10, 65320, VAASA
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Kaarlentupa on vuonna  2010 toimintasa aloittanut 77 -paikkainen ympärivuorokautista asumispalvelua, hoivaa, kuntoutusta ja huolenpitoa tarjoava palvelukoti ikääntyneille asukkaille sekä dementiaan sairastuneille. Palvelukoti Kaarlentupa sijaitsee Melaniemessä, Vaasan palveluiden tuntumassa.

Palvelukoti Kaarlentupa – 5 kammaria

Palvelukoti Kaarlentupa koostuu viidestä erillisestä yksiköstä – kammareista, joita ovat Idan, Fannyn, Elsan, Katariinan ja Annan kammarit. Idan kammari palvelee kokonaan ruotsinkielisiä asukkaita ja henkilökkunnan työskentelykieli on ruotsi. Fannyn kammarissa puolestaan on sekä ruotsin- että suomenkielisiä asukkaita ja kammarin henkilökunnan työkielenä ovat molemmat kielet. Elsan-, Katariinan- ja Annan kammarit on tarkoitettu suomea puhuville asukkaille, sillä näissä kolmessa kammarissa henkilökunnan työskentelykielenä on suomi.

Asuminen Kaarlentuvassa

Jokaisessa kammarissa asukkaalla on käytössään oma huone, jonka asukas saa sisustaa ja kalustaa halutessaan omilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Palvelukodissa on yhteensä myös neljä kahden hengen huonetta, jotka on suunniteltu pariskuntien ja sisarusten käyttöön. Kammareissa on viihteisät yhteiset tilat, joissa asukkaat voivat viettää rauhallista vapaa-aikaa ja rentoutua. Jokaisessa kammarissa on omat piha-alueet, jotka mahdollistavat turvallisen ulkoilun ympäri vuoden. Kodin keittiössä valmistuu terveellistä kotiruokaa, jonka valmistuksessa kuunnellaan asukkaiden toiveita.

Intervallijaksot

Pääosin Kaarlentuvan asukkaat asuvat palvelukodissa pitkäaikaisesti mutta Kaarlentupaan voi myös tulla lyhytaikaisesti kuntoutumaan esimerkiksi intervallihoitojaksolle. Intervallijaksot on tarkoitettu asumiseen ja kuntoutumiseen esimerkikisi omaishoitajan lomien ajaksi, pitkän sairaalajakson jälkeen tai kotona pärjäämisen tueksi. Intervallijaksoilla kuntoutuksen tavoitteet sovitaan aina siten, että ne palvelevat kuntoutujan tarpeita mahdollisimman monipuolisesti.

Yksilöllistä kuntoutusta

Palvelukoti Kaarlentuvassa jokainen asukas kohdataan yksilönä. Kodissa asukkaan suunnitelmallinen hoito ja huolenpito perustuvat hänen elämäntarinansa ja voimavarojensa tuntemiseen. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa yksilöllisesti laaditun kuntoutussuunnitelman toteutumisesta. Kodin moniammatillinen henkilökunta huolehtii asukkaiden hygieniasta, lääkityksestä, pyykin pesusta ja siivouksesta. Kaarlentuvan kaiken toiminnan tavoitteena on aktivoida asukkaita liikkumaan ja tekemään arjen asioita mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti.

Kaarlentuvan palvelut

Asukkaat saavat lääkäri-, laboratorio-, kuntoutus- ja hoitopalvelut Vaasan terveyskeskuksen ja keskussairaalan kautta. Asukkaat voivat osallistua kodilla järjestettäviin erilaisiin viriketoimintoihin voimavarojensa ja halujensa mukaan. Monipuolisen viriketoiminnan suunnittelussa otetaan huomioon asukkaiten toiveet ja kiinnostusten kohteet. Viriketoimintaan kuuluvat esimerkiksi erilaiset tanssi-, taide-, liikunta ja keskusteluryhmät. Myös omaiset ovat tervetulleita mukaan kodin arkeen ja kuntoutukseen. Saattohoito on myös luonnollinen osa palvelukodin tarjoamia palveluita.

Ota yhteyttä Palvelukoti Kaarlentupaan

Mervi Rinne
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi, Ruotsi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Mervi Rinne
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 729, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Annan kammari puh. 044 7800 734
Katariinan kammari puh. 044 7800 733
Elsan kammari puh. 044 7800 732
Idan kammari puh. 044 7800 730
Fannyn kammari puh. 044 7800 731

Tehokatu 10, 65320, VAASA

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille