Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Castrén

Palvelukoti Castrén Castréninkatu 10 A, 68600, Pietarsaari
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Castrén on toimintansa syksyllä 2007 aloittanut palvelukoti. Viihtyisällä asuinalueella toimiva 22 -asukaspaikkainen koti sijaitsee osoitteessa Castréninkatu 10 A, Pietarsaari. Palvelukoti Castrén tarjoaa portaittaista, ympärivuorokautista asumis- ja kuntoutuspalvelua mielenterveyskuntoutujille sekä lievästi kehitysvammaisille asukkaille. Kodin asukkaita palvellaan sekä suomen- että ruotsinkielellä.

Palvelukoti Castrén – yksilöllinen koti

Palvelukoti Castrénin asukkaat eivät tarvitse laitoshoitoa mutta eivät myöskään selviydy itsenäisestä asumisesta ja arjesta. Jokaiselle kodin asukkaalle laaditaan yhdessä asukkaan, omaisten sekä sosiaali- ja terveystoimen kanssa yksilöllinen kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntarina, tavat, tottumukset ja tarpeet. Kuntoutussuunnitelmaa tarkistetaan säännöllisesti sekä aina tarpeen niin vaatiessaan. Suunitelma ohjaa asukkaan eloa ja kuntoutumista kodilla.

Kotoisaa asumista

Palvelukodin kaikki huoneet ovat valmiiksi kalustettuja mutta asukas voi halutessaan kalustaa ja sisustaa huoneensa myös itse kotoisaksi omilla tavaroillaan. Palvelukodin käytössä on koko kerrostalo, jonka kahdesta ylimmästä kerroksesta löytyvät ryhmäkodit. Alimmassa kerroksessa sijaitsee neljä tukiasuntoa, sauna sekä pyykkitupa. Tilat soveltuvat myös hieman liikuntarajoitteisille.

Monipuoliset palvelut

Palvelukodin läheisyydessä on kauppa, lisäksi Pietarsaaren muut palvelut ovat lähietäisyydellä, kävelymatkan päässä. Alueella on myös hyviä ja turvallisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi merenranta on kävelymatkan päässä mahdollistaen asukkaiden virkistäytyminen uinnin tai kalastuksen parissa. Kodin käytössä on myös läheisen Itälän koulun liikuntasali.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Palvelukodin henkilökuntaan kuuluu palvelukodin päällikkö ja yhdeksän ohjaajaa, kotiavustaja sekä keittäjä. Kodissa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena. Osaavalla ja sydämellään työtään tekevällä henkilökunnalla on sosiaali- tai terveydenalan koulutus sekä työkokemusta mielenterveyskuntoujien parista. Jokaisen työntekijän erityisosaaminen huomioidaan kodin toiminnassa ja arjessa. Palvelukodin omalääkäri järjestetään Malmin sosiaali- ja sairaanhoitopiirin kautta ja hän vierailee palvelukodissa kerran kuukaudessa. Hän on myös palvelukodin asukkaiden tavoitettavissa puhelimitse arkisin.

Päivätoiminta ja kotikuntoutus

Palvelukoti Castrénissa on kehitetty usean vuoden ajan päivätoimintaa sekä kotikuntoutusta. Nämä toiminnot ovat osa palvelukodin toimintaa mutta sijaitsevat erillisissä tiloissa. Päivätoiminnassa tarjotaan toimintaa pienryhmissä kuntoutujien tarpeen ja halukkuuden mukaan. Päivätoiminnassa kokoontuukin muun muassa kokkiryhmiä ja naisten- sekä miestenryhmiä. Kotikuntoutuksen toiminnan tavoitteena on auttaa ja tukea kotikuntoutujaa selviämään itsenäisestä elämästä omassa kodissaan ja autetaan arjen askareissa kuten hygienia-asoiden hoidossa, ruuanlaiton toteutuksessa sekä muussa arjen organisoinnissa.

 

Palvelukoti Castrénin omavalvontasuunnitelmaan voi tutustua: Palvelukoti Castren_Valvira omavalvontasuunnitelma 2017.

Ota yhteyttä palvelukotiin:

Anna Häggman
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Anna Häggman, palvelukielet suomi ja ruotsi
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 452, tavoitettavissa arkisin klo 7-15
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti:
anna.haggman@mikeva.fi

Palvelukodin puhelinnumerot:
Ohjaajat
puh. 044 7800 476
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Päivätoiminta ja kotikuntoutus
puh. 044 7800 750

Castréninkatu 10 A, 68600, Pietarsaari

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille