Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Bella Rosa

Palvelukoti Bella Rosa

Palvelukoti Bella Rosa Isopurjeentie 3, 90510, Oulu
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Bella Rosa toimii Oulun Toppilansaarella idyllisen merimaiseman äärellä, osana Palvelukoti Fregatin muodostamaa palvelukotien kokonaisuutta. Vuonna 2009 toimintansa aloittaneessa Palvelukoti Fregatissa on yhteensä 5 erillistä palvelukotia, jotka tarjoavat asumis- ja kuntoutuspalveluita eri tasoista hoivaa ja palvelua tarvitseville ikääntyneille ja muistisairaille asukkaille. Fregatin muita palvelukoteja ovat Isopurje, Muistola, Kotipirtti  sekä Hannala.

Aiemmin Bella Rosa on toiminut Muhoksen Jokirinteellä. Palvelukoti Bella Rosassa on yhteensä 17 asukaspaikkaa. Kodin asukkaat ovat ikääntyneitä, jotka tarvitsevat fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alenemisen takia ympärivuorokautista hoitoa, kuntoutusta ja huolenpitoa. Asuminen palvelukodissa on kodinomaista, lämminhenkistä, kuntouttavaa ja turvallista. Bella Rosan kaiken palvelun ja kuntoutuksen lähtökohtana ovat asukkaan yksilölliset tarpeet, toiveet ja voimavarat.

Bella Rosa on Hyvän Olon koti

Bella Rosassa jokaisella asukkaalla on oma huone, eli oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Oman kotinsa asukas saa itse kalustaa mieleisekseen. Palvelukodin viihtyisät yhteiset tilat kutsuvat rentoon ajanviettoon ja kuulumisten vaihtamiseen yhdessä muiden asukkaiden sekä henkilökunnan kanssa sekä erilaisten arjen puuhien ja puhteiden tekemiseen. Palvelukoti Fregatin keittiössä valmistuu maittavaa ja terveellistä kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin. Kodin turvalliselle ja viihtyisälle pihalle pääsee ulkoilemaan ja virkistäytymään, lisäksi pihalla järjestetään kesäaikaan erilaisia pihajuhlia ja -tapahtumia.

Kuntouttavaa toimintaa ja tekemistä

Kuntouttava työote ohjaa kaikkea kodin toimintaa ja tekemistä. Asukkaiden fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi ja kuntoutus ovat sydämen asioita Bella Rosassa. Kodin jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Oma-ohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja apuna kodilla sekä lisäksi hän vastaa asukkaalle laaditun hoiva- ja kuntoutussuunnitelman toteutumisesta.

Monipuolinen viriketarjonta

Palvelukoti Bella Rosassa asukkaille on tarjolla monipuolista ja kuntouttavaa viriketoimintaa, johon asukkaat saavat osallistua omien voimavarojensa ja toimitakykynsä sallimissa puitteissa. Viriketoimintaa järjestetään erilaisten toimintaryhmien muodossa, joita ovat esimerkiksi liikunta- ja jumpparyhmät sekä taide- ja musiikkiryhmät. Myös erilaiset keskustelu- ja muisteluryhmät ovat osa kodin viriketoimintaa. Retkiä ja asiointikäyntejä tehdään pienissä ryhmissä ja päivittäin myös ulkoillaan. Seurakunta järjestää säännöllisesti hartaushetkiä palvelukodin tiloissa ja kodilla käy erilaisia vieraita viihtyttämässä ja tapaamassa asukkaita. Omaiset ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin ja läheistensä arkeen.

Terapia- ja kuntoutuspalvelut

Bella Rosassa työskentelee myös Fregatin palvelukodin oma fysioterapeutti, jonka palvelut ovat asukkaiden käytössä. Lisäksi Palvelukoti Fregatin tiloissa toimii myös Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut, jonka toimintaterapia- ja fysioterapiapalvelut ovat sekä Bella Rosan asukkaiden että myös kodin ulkopuolisten asiakkaiden käytettävissä. Terapeutit osallistuvat asukkaiden kuntoutuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Fysioterapeutit vetävät asukkaille päivittäin jumppia.

Osaava henkilökunta

Bella Rosan ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta on paikalla avustamassa ympäri vuorokauden kaikissa päivittäisissä toiminnoissa. Henkilökunta on saanut koulutuksensa sosiaali- ja / tai terveysalalle ja kodissa työskentelee 2 sairaanhoitajaa, 7 lähihoitajaa sekä sosionomi.

Ota yhteyttä Bella Rosaan

Eija Jacklin
Tiiminvetäjä
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 044 7800 314
Elina Ervasti
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 040 9650 887
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Elina Ervasti
Päällikön puhelinnumero:
040 9650 887, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Tiiminvetäjä
Eija Jacklin
puh. 044 7800 314
eija.jacklin@mikeva.fi

Fregatin terapia- ja kuntoutuspalvelut
Vastaava terapeutti, fysioterapeutti
Tuukka Virkkala
puh. 044 7800 763
tuukka.virkkala@mikeva.fi

Fregatin oma fysioterapeutti
Anna-Riikka Lahdenperä
puh. 044 7143 808
anna-riikka.lahdenpera@mikeva.fi

Isopurjeentie 3, 90510, Oulu

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille