Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Auringonrusko | Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Palvelukoti Auringonrusko | Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Palvelukoti Auringonrusko | Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Sumiaistentie 102, 44201, Suolahti
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Auringonrusko on Äänekoskella sijaitseva lämminhenkinen ja kodinomainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti sijaitsee viihtyisässä ympäristössä Suolahden monipuolisten palveluiden lähettyvillä, osoitteessa Sumiaistentie 102, Suolahti Äänekoski. Mielenterveys- ja päihdekuntoutujat sekä ikääntyneet asukkaat asuvat saman katon alla mutta kuitenkin omissa yksiköissään.

Palvelukoti Auringonrusko – Hyvän Olon koti

Palvelukodissa eletään monipuolista ja elämäntäyteistä arkea. Auringonruskon kuntoutujat asuvat omissa huoneessaan, joiden rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Kodin yhteiset viihtyvät tilat on suunniteltu yhteiseen ajanviettoon, rentoutumiseen ja erilaisiin arjen töhin. Kodin sauna lämpenee aina halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee vuoden ympäri ulkoilemaan. Auringonruskon keittiössä kodin emäntä valmistaa maistuvaa kotiruokaa ruokahetkiin sekä herkkuja kahvittelutuokioihin ja juhliin. Asukkaiden toiveet huomioidaan ruokalistan suunnittelussa.

Yksilöllistä arkea

Palvelukoti Auringonruskossa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä. Asukkaan yksilöllinen elämäntarina, tottumukset, toiveet ja tavat huomioidaan asukkaan arjessa, hoidossa ja kuntoutuksessa. Kodin arki on virikkeellistä ja kuntouttavaa sekä yksilöitä huomioivaa ja kunnioittavaa. Asukkaita ohjataan ja kannustetaan aktiiviseen kuntoutumiseen, huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen tilanteen ja toimintakyvyn luomat puitteet. Kodin toiminnan tavoitteena on, että asukkaat pystyvät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja omatoimisesti. Auringonruskossa asukkaita kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään itsenäisesti omaa toimintakykyään sekä tuetaan elämänhallinnan taitoja.

Monipuolinen viriketoiminta

Auringonruskon monipuolisen virikitoiminnan tavoitteena on vahvistaa mielenterveyskuntoutujia taitoja ja kykyjä sekä vahvistaa itseluottamusta. Viriketoiminnasta löytyy muun muassa erilaisia liikunta-, taide-, musiikki-, keskustelu- sekä ulkoiluryhmiä, jotka tarjoavat asukkaille kiinostavia harrastuksia ja intoa arkeen.

Oma-ohjaajajärjestelmä kodilla

Asukkaiden kuntoututuksesta vastaavat yksilöllisesti nimetyt omahoitajat, jotka toimivat asukkaiden lähimpänä tukena ja turvana arjessa. Asukkaalle laaditaan säännöllisesti päivitettävä asumis- ja kuntoutussuunnitelma, joka tähtää monipuolisen ja rikkaan elämän luomiseen ja kehittämiseen. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen sekä asukkaiden kuntoutukseen. Asukkaiden hyvästä arjesta vastaavat Auringonruskon sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja/tai terveysalalle. Henkilökuntaa kodilla on paikalla vuorokauden ympäri.

Ota yhteyttä Palvelukoti Auringonruskoon:

Katja Kauppinen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Katja Kauppinen
Päällikön puhelinnumero:
044 500 2260, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Sähköpostiosoite:
katjajohanna.kauppinen@mikeva.fi
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Mielenterveyskuntoutujat
Hoitajat puh. 045 124 7222

Dementiakoti
Hoitajat puh. 045 325 9118

Auringonrusko keittiö puh. 045 352 7761

Sumiaistentie 102, 44201, Suolahti

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille