Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Auringonrusko | Ikääntyneille

Palvelukoti Auringonrusko | Ikääntyneille

Palvelukoti Auringonrusko | Ikääntyneille Sumiaistentie 102, 44201, Suolahti
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Auringonrusko on Äänekoskella sijaitseva lämminhenkinen ja kodinomainen palvelukoti ikääntyneille asukkaille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Palvelukoti sijaitsee Suolahdella viihtyisässä ympäristössä monipuolisten palveluiden lähettyvillä, osoitteessa Sumiaistentie 102, Suolahti Äänekoski. Palvelukodin ikääntyneet asukkaat ja mielenterveyskuntoutujat asuvat saman katon alla mutta kuitenkin omissa yksiköissään.

Palvelukoti Auringonrusko – Hyvän Olon koti

Palvelukoti Auringonruskossa eletään monipuolista ja elämäntäyteistä arkea. Auringonruskon jokainen kodin asukas asuu omassa huoneessaan, eli omassa kodissaan. Oman kodin rauhaa ja yksityisyyttä kunnioitetaan. Kodin yhteiset viihtyvät tilat on tarkoitettu asukkaiden ajanviettoon yhdessä, rentoutumiseen ja pieneen arjen puuhasteluun. Kodin sauna lämpenee aina halukkaille ja kodin pihamaalle pääsee vuoden ympäri ulkoilemaan turvallisesti. Kodin keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa ruokahetkiin sekä herkkuja kahvitteluihin ja juhliin. Asukkaiden toiveet huomioidaan ruokalistan suunnittelussa.

Yksilöllistä arkea

Palvelukoti Auringonruskossa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä. Asukkaan yksilöllinen elämäntarina, tottumukset, toiveet ja tavat huomioidaan asukkaan arjessa, hoidossa ja kuntoutuksessa. Kodin arki on virikkeellistä ja kuntouttavaa sekä yksilöitä huomioivaa ja kunnioittavaa. Auringonruskon työskentelyn ja toiminnan punaisena lankana on yksilöllinen kuntoutus. Asukkaita ohjataan ja kannustetaan aktiiviseen kuntoutumiseen, huomioiden jokaisen asukkaan yksilöllisen tilanteen ja toimintakyvyn luomat puitteet. Kodin toiminnan tavoitteena on, että asukkaat pystyvät toimimaan mahdollisimman itsenäisesti, joko apuvälineiden ja ohjaajien avulla. Heitä kannustetaan ylläpitämään ja kehittämään itsenäisesti omaa toimintakykyään.

Monipuolinen viriketoiminta

Auringonruskon monipuolinen viritoiminta tuo asukkaiden arkeen vaihtelua ja vireyttä sekä toimii tärkeänä osana asukkaiden kuntoutusta ja kunnon ylläpitoa. Viriketoiminnasta löytyy muun muassa erilaisia liikunta-, taide-, musiikki-, keskustelu- sekä ulkoiluryhmiä, jotka tarjoavat asukkaille mukavia hetkiä sekä intoa ja iloa arkeen.

Oma-ohjaajajärjestelmä kodilla

Asukkaiden hoivasta ja kuntoututuksesta vastaavat yksilöllisesti nimetyt omahoitajat, jotka toimivat asukkaiden lähellä tukena ja turvana arjessa. Asukkaalle laaditaan säännöllisesti päivitettävä hoiva- ja kuntoutussuunnitelma, joka tähtää monipuolisen ja rikkaan elämän luomiseen ja turvaamiseen vuoden jokaisena päivänä. Asukkaiden läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen sekä asukkaiden eloon, oloon ja kuntoutukseen. Asukkaiden Hyvästä Olosta vastaavat ja huolehtivat Auringonruskon sydämellään työtään tekevä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja/tai terveysalalle.

Ota yhteyttä Palvelukoti Auringonruskoon:

Katja Kauppinen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Katja Kauppinen
Päällikön puhelinnumero:
044 500 2260, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Dementiakoti
Hoitajat puh. 045 325 9118

Mielenterveyskuntoutujat
Hoitajat puh. 045 124 7222

Keittiö
puh. 045 352 7761

Sumiaistentie 102, 44201, Suolahti

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille