Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Ankkuri

Palvelukoti Ankkuri Ollinkalliontie 11, Raahe, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Ankkuri on 25-paikkainen hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti ikääntyneille ja vammaispalvelun asiakkaille. Ankkuri sijaitsee Raahen monipuolisten palveluiden läheisyydessä, osoitteessa Ollinkalliontie 11, 92100 Raahe. Palvelukoti on muuttanut Autoilijantieltä, Isoholmista uuteen osoitteeseen ja uusiin tiloihin maaliskuussa 2017.

Asumaan pitkä- tai lyhyaikaisesti

Palvelukoti Ankkuri tarjoaa asumispalvelua sekä lyhytaikaishoivaa 25:lle asukkaalle. Kodin asukaspaikoista kahdeksan on palveluasumiseen suunnattuja ja 17 tehostettuun asumispalveluun suunnattuja. Kotiin asumaan voivat tulla ikääntyneet asukkaat sekä vammautuneet henkilöt, jotka tarvitsevat arjen elossaan apua ja tukea. Kotiin voi tulla myös kuntoutumaan lyhytaikaisjaksolle, esimerkiksi omaishoitajan lomien ajaksi, sairaalajakson jälkeen tehokuntoutumaan tai kotona pärjäämisen tueksi.

Palvelukoti Ankkuri – Oma koti

Ankkuriin asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä tai itsemaksavana asiakkaana. Koti on ARA–kohde, joka mahdollistaa kohtuuhintaisen vuokra-asumisen. Palvelukoti mahdollistaa kodinomaisen ja kiireettömän yhteisöllisen asumismuodon, jossa huomioidaan jokaisen kodin asukin yksilölliset tarpeet. Ankkurin jokaisella asukkaalla on oma huone eli oma koti, jonka asukas saa halutessaan kalustaa viihtyisäksi ja kotoisaksi omilla kalusteillaan ja rakkailla tavaroillaan. Kodin uudet tilat on suunniteltu ikääntyneiden ja vammautuneiden tarpeisiin sopiviksi. Avarassa kodissa on esimerkiksi liikuntarajoitteisten henkilöiden helppo liikkua. Kodin mukavat ja turvalliset yhteiseen käyttöön suunnitellut tilat mahdollistavat ajanvieton, rentoutumisen sekä erilaiset arjen puuhat. Pihamaa on suunniteltu turvalliseen ulkoiluun ja sen toteutukseen saavat asukkaat osallistua keväämmällä, kun pihalle tehdään puutarha asukkaiden käyttöön. Kodin omassa keittiössä valmistetaan monipuolista kotiruokaa ja herkkuja kahvihetkiin ja juhliin. Asukkkaiden toiveita kuunnellaan ruokalistan suunnitelussa.

Kuntouttava hoivatyö

Kodin toimintaa ohjaavia arvoja ovat yksilöllisyyden kunnioittaminen, yhteisöllisyys, läheisyys ja välittäminen. Kuntouttava hoivatyö on läsnä jokaisessa arjen hetkessä. Asukkaita ohjataan, kannustetaan ja rohkaistaan itse ylläpitämään ja kehittämään omaa toimintakykyään, huomioiden jokaisen asukkaan yksilölliset voimavarat sekä auttaen aina tarvittaessa. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan ja arvostetaan.

Elämänmakuista arkea

Ankkurissa eletään elämänmakuista monipuolista arkea ja juhlaa. Hyvään arkeen kuuluu kuntouttavat viriketoiminnot, niin kodissa kuin kodin ulkopuolellakin. Ankkurin monipuoliseen viriketoimintaan kuuluu erilaisia liikunta-, musiikki-, keskustelu- ja taideryhmiä. Asukkaiden kanssa tehdään myös vierailuita kodin ulkopuolelle ja kodilla käy mielenkiintoisia ja innostavia vieraita. Arkeen kuuluu tietysti leppoisa rentoutuminen ja ajanvietto, ilman kiirettä ja kellonaikoja. Asukkaiden hoivaa ja kuntoutusta ohjaa yksilöllisesti laadittava hoiva- ja kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämäntilanne ja -tarina, tarpeet ja toiveet. Myös läheiset voivat osallistua suunnitelman laadintaan yhdessä asukkaan ja oma-ohjaajan kanssa. Asukkaiden läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita osallistumaan kodin arkeen.

Osaava henkilökunta

Sydämellään työtään tekevät sosiaali- tai terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta on Ankkurissa huolehtimassa asukkaiden hyvinvoinnista vuorokauden ympäri. Palvelukoti Ankkurin korkeatasoinen turvalaitteisto luo lisäturvallisuutta asukkaille ja henkilöstölle ympäri vuorokauden.

Ota yhteyttä Palvelukoti Ankkuriin:

Sirkku Vähäkainu
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Sirkku Vähäkainu
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 735, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti:
sirkku.vahakainu@mikeva.fi

Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero:
puh. 050 465 4179
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

faksi 08 222 146

Ollinkalliontie 11, Raahe, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille