Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Ainokoti

Palvelukoti Ainokoti Selvinkatu 3 B, 32700, Huittinen
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Ainokoti tarjoaa asumis-, hoiva- ja kuntouspalveluita dementoituneille ja ikääntyneille henkilöille Huittisissa, osoitteessa Selvinkatu 3 b, Huittinen. Kodissa on yhteensä 15 asukaspaikkaa, eri tasoista hoivaa ja kuntoutusta tarvitseville asukkaille.

Palvelukoti Ainokoti – oma koti

Ainokodissa jokaisella asukkaalla on oma huoneensa, oma koti. Kodin tilavissa huoneissa on kaikissa oma wc ja suihku. Asukkat voivat sisustaa huoneensa omilla tavaroillaan ja kalusteillaan kotoisaksi ja viihtyisäksi. Ainokodissa on viihtyisä ja avara olohuone viherkasveineen, joka on asukkaiden yhteisessä käytössä. Kodin keittiössä valmistetaan maittavaa ja terveellistä kotiruokaa sekä kahvihetkien herkkuja. Asukkaat pääsevät ulkoilemaan ja puuhastelemaan aina niin halutessaan kodin aidatulle sisäpihalle, jossa kasvaa mansikoita, omenia, raparperia ja viinimarjoja.

Yksilöllistä arkea

Ainokodilla jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, joka hyväksytään pyynteettömästi. Asukkaan yksilöllinen elämäntarina, tavat ja tarpeet ovat kiinteä osa arjen oloa ja eloa Ainokodissa. Asukkaan tarpeet muodostavat pohjan asukkaan aktiiviselle arjelle. Yksilöllisesti laadittavat hoiva- ja kuntoutussuunnitelmat ohjaavat asukkaiden kuntoutusta ja asumista kodissa. Asukkaille annetaan aikaa, huomiota ja kannustetaan elämänmakuiseen arkeen. Ainokodin toiminnan kulmakivenä on ylläpitävä ja kuntouttava hoitotyö, jonka avulla muun muassa tuetaan asukkaan omatoimisuutta ja aktiivisuutta.

Harrastustoimintaa ja aktiivista eloa

Ainokodilla tarjotaan monipuolista viriketoimintaa, niin liikunta- kuin kulttuuriharrastuten parissa. Asukkaille tarjotaan joka päivä on ohjattua ryhmätoimintaa aamu- ja iltapäivisin. Aamupäivisin viriketoiminnassa keskitytään fyysisempään ja kuntouttavaan tekemiseen, jolloin asukkaat pääsevät esimerkiksi jumppailemaan, ulkoilemaan tai haastamaan itseään tasapainoradalla. Iltapäivisin puolestaan paneudutaan rauhallisempaan, kehittävään ja kuntouttavaan toimintaan vaikkapa muistipelien, askarteluiden tai musiikkituokioiden kautta. Ainokodin asukkaille mahdollistetaan joka päivä onnistumisen kokemuksia, itsensä haastamista ja kehittämistä, jolloin pysyy mielikin virkeänä. Asukkaille annetaan myös aikaa rentoutumiselle, levolle sekä sosiaalisille kanssakäymisille. Jokaisen yksilöllisen voimavarat ja toimintakyky huomioidaan kodin kaikessa tekemisessä ja viriketoiminnassa.

Dementianeuvontaa

Ainokodilla on myös dementianeuvonnan info-piste, jossa on tarjolla monipuolisesti hyödyllisiä esitteitä, tiedotteita ja lehtisiä. Myös kodin henkilökunta vastaa tarvittaessa mielellään kysymyksiin ja opastaa avun tarvitsijoita.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Kodin välittävä ja ammattitaitoinen henkilökunta koostuu sosionomista, lähihoitajista, perushoitajasta sekä keittiötyöntekijästä. Heidän osaamisestaan pidetään huolta säännöllisien lisä- ja täydennyskoulutuksien avulla. Ainokodin toiminta perustuu Mikevan laatujärjestelmän mukaiseen toimintaan sekä arvolupauksen Hyvä Olla toteuttamiseen. Tavoitteena onkin, että Ainokodin jokaisella asukkaalla ja henkilökunnalla on Hyvä Olla joka päivä.

Ota yhteyttä Palvelukoti Ainokotiin:

Taina Rajala
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Taina Rajala
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 317, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti:
taina.rajala@mikeva.fi

Selvinkatu 3 B, 32700, Huittinen

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille