Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Aihki

Palvelukoti Aihki Kolpeneentie 69, 96440, Rovaniemi
Tietoa tästä palvelukodista

Palvelukoti Aihki on välittävä ja lämminhenkinen koti 20:lle ikäihmiselle. Rauhallisella Kolpeneenharjulla, osoitteessa Kolpeneentie 69 Rovaniemi sijaitseva kodinomainen ja viihtyisä palvelukoti tarjoaa yksilöllistä ja kuntouttavaa tehostettua, ympärivuorokautista asumis-, hoiva- ja kuntoutuspalvelua. Rovaniemen kaupungin keskustaan on kodilta matkaa noin kolmen kilometrin verran.

Palvelukoti Aihki – Oma koti

Palvelukoti Aihkissa jokaisella asukkaalla on oma huone, oma koti, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja arvostetaan. Asukkaat voivat halutessaan sisustaa ja kalustaa huoneen kotoisaksi ja viihtyisäksi omilla rakkailla esineillään. Kodin yhteiset tilat on suunniteltu asukkaiden yhteiseen ajan viettoon, kuulumisten vaihtoon, rentoutumiseen sekä erilaisiin puuhiin. Aihkin keittiössä valmistetaan monipuolista ja terveellistä kotiruokaa tunnelmallisiin ruokailu- ja kahvihetkiin sekä erilaisiin juhliin ja pyhiin. Aihkissa asukkaat voivat ulkoilla turvallisesti pihalla vuoden ympäri. Saunakin lämpeää aina kun halukkaita saunojia löytyy kodin väestä.

Yksilöllistä arkea

Aihkissa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarina, tarpeet ja toiveet huomioidaan tärkeänä osana arjen oloa ja eloa. Aihkissa asukas, omaiset, henkilökunta ja yhteistyökumppanit toimivat kiinteässä ja luottamukseen perustuvassa yhteistyössä keskenään. Kodin jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoiva- ja kuntoutussuunnitelma, jossa huomioidaan asukkaan elämän historia, tavat, tottumukset ja kiinostuksen kohteet. Suunnitelma toimii asukkaan eloa ohjaavana punaisena lankana. Omaohjaaja vastaa suunnitelman toteutumisesta sekä toimii asukkaan lähimpänä tukena ja apuna kodissa.

Sosiokulttuurinen toiminta

Sosiokulttuurinen toiminta ja kuntouttava ote näkyvät Aihkin jokaisessa arkipäivän tilanteessa. Palvelukoti Aihkin toiminnan lähtökohtana ovat asukkaan kuntoutuksen ja fyysisen hyvinvoinnin takaaminen ja kehittäminen sekä monipuolinen ja innostava kulttuuritoiminta, johon kuuluvat muun muassa musiikki, teatteri, tanssi ja kuvataiteet. Kulttuuritoiminnan lisäksi kodissa järjestetään runsaasti erilaisia liikunnallisia ryhmiä lisäksi ulkona piipahdetaan asukkaiden kanssa lähes päivittäin. Asukkaita rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan kodin kattavaan virike- ja kuntoutustoimintaan omien voimavarojen mahdollistamissa rajoissa. Asukkaille annetaan myös aikaa rentoutumiseen sekä ajanviettoon yhdessä muiden asukkaiden ja henkilökunnan kanssa. Aihkissa eletäänkin rikasta ja elämänmakuista arkea ja juhlaa. Aihkissa jalattomuus ei kuulu vanhuuteen ja siksi kodilla eletetään mahdollisimman aktiivista ja kannustavaa arkea.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Palvelukodissa työskentelee ammattitaitoinen ja välittävä henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- tai terveysalalle. Sydämellään työskentelevä henkilökunta on paikalla kodissa ympäri vuorokauden asukkaiden apuna ja tukena. Henkilökunnan työskentely perustuu Mikevan standardoidun laatujärjestelmän mukaiseen toimintaan. Kodissa kuukausittain vieraileva lääkäri huolehtii asukkaiden terveyden tilasta. Lisäksi kodilla käyvät muun muassa kampaaja ja jalkahoitaja asukkaiden ilona. Aihkissa kaiken toiminnan ja työskentelyn tavoitteena on kodin asukkaiden ja henkilökunnan Hyvä Olo joka päivä!

Ota yhteyttä Palvelukoti Aihkiin:

Tanja Koskiniemi
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Tanja Koskiniemi
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 552, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
puh. 044 7800 553
puh. 044 7800 554

Kolpeneentie 69, 96440, Rovaniemi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille