Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Palvelukoti Nurmela 2

Palvelukoti Nurmela 2 Nurmelanpolku 4, 44800 Pihtipudas, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Mikeva avaa syyskuun alussa Pihtiputaalle Palvelukoti Nurmela 2:n. Uusi palvelukoti tarjoaa yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan ja elämäntarinaan pohjautuvaa psykogeriatrista hoivaa ja asumispalvelua ikääntyville mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Koti sijaitsee Pihtiputaalla viihtyisällä ja luonnokauniilla alueella Kolima-järven rannalla, osoitteessa Nurmelanpolku 4 Pihtipudas.

Eloa Nurmela 2:n kahdessa siivessä

Palvelukodissa on 24 yhden hengen huonetta ja ne on sijoitettu kahteen ‘siipeen’. Kummankin solun keskellä on yhteinen oleskelutila, lisäksi molempien solujen käytettävissä on kiinteistön keskellä sijaitsevat kaksi erillistä olohuonetta, ruokailutilat sekä pyykkitupa, sauna ja toimistotilat. Ulkoilumahdollisuudet kodilla ovat hyvät monipuolisten ja vaihtelevien lähimaastojen ansiosta. Nurmela 2:n lähietäisyydellä toimii Mikeva Nurmelakodit, jonka palvelut on suunnattu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.

Aktiivinen ote arkeen

Kodin toiminnan tavoitteena on osallistuttaa asukas kokonaisvaltaisesti oman hoivansa toteuttamiseen ja tavoitteelliseen kuntoutukseen. Palvelukodissa tuetaan asukkaan oma-aloitteellisuutta ja aktiivisuutta. Asukkaan haasteiden ja voimavarojen arvioinnissa palvelukodissa hyödynnetään MMSE-arviointia, asukkaan elämäntarinaa sekä tarvittaessa RAI-arviointia. Toimintaa ohjaa Hyvä Olla-arvo, joka välittyy toiminnassa kokonaisvaltaisesti asukkaan, läheisen ja kunta-asiakkaan kohteluun ja kanssakäymiseen sekä työyhteisön sisällä.

Yksilöllistä hoivaa ja kuntoutusta

Asukkaiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehditaan arjen jokaisena hetkenä ja palvelut suunnitellaan yhdessä asukkaiden, läheisten sekä hoitoverkoston kanssa. Kodin yhteisössä työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Asukkaan tukena on nimetty omaohjaaja, jonka johdolla laaditaan yksilöllinen palvelusuunnitelma. Asumisen ja kuntoutuksen keskeisinä tavoitteina ovat arkielämän ja mahdollisen sairauden hallinta. Ohjauksessa painotetaan asukaslähtöistä, voimavaroja ja osallistumista tukevaa ajattelu- ja toimintatapaa.

Palveluhenkinen toimintatapa

Palvelun lähtökohtina ovat hyvinvointi, itsemääräämisoikeus, vastuullisuus, osallisuus ja asukasta arvostava palveluhenkinen toimintatapa. Koko yhteisö, henkilökunta ja kuntoutujat, ovat mukana päivittäisessä toiminnassa. Asukkaat osallistuvat kodin toimintoihin kykyjensä ja voimavarojensa mukaisesti. Nurmelakodissa kunnioietaan jokaisen omaa henkilökohtaista tilaa ja oikeutta yksinäisyyteen. Arkea kodissa ohjaavat käytännönläheiset päiväohjelmat, joihin sisältyy monipuolista tekemistä, harrastuksia, ulkoilua, vieraita sekä kuntoilua.

Monipuolista yhteistyötä

Yhteistyötä tehdään sairaaloiden, terveyskeskusten ja muiden oleellisten palveluntarjoajien kanssa. Yhteistyön tavoitteena varmistaa, että asukkaat saavat tarvitsemansa oikea-aikaisen palvelun sekä avun, ja että palvelukokonaisuudesta muodostuu asukkaiden kannalta tarkoituksenmukainen. Myös kansalaisopistot, seurakunnat ja yhdistykset osallistuvat kodin toimintaan. Läheiset ja ystävät voivat vierailla kodeissamme ja osallistua mahdollisuuksiensa mukaan läheisensä hoitoon ja kuntoutukseen. Virkistystoimintana järjestetään erilaisten teemojen mukaisia juhlia, tapahtumia, vierailuja ja retkiä.

Ota yhteyttä Nurmela 2:een:

Jaana Manninen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Jaana Manninen
Päällikön puhelinnumero:
040 1969 560, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti:
jaana.manninen@mikeva.fi

Nurmelanpolku 4, 44800 Pihtipudas, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille