Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Mikeva Orimattila

Mikeva Orimattila Kangasvuokontie 13, 16300, Orimattila
Tietoa tästä palvelukodista

Mikeva Orimattilan palvelukoti on 21 -paikkainen yksilöllistä ja kodinomaista asumis- ja kuntoutuspalvelua tarjoava palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä ikääntyneille asukkaille. Palvelukoti on siirtynyt osaksi Mikevaa 8.5.2015. Koti on toiminut vuodesta 1989 lähtien nimellä Orimattilan Lepokoti Oy ja yrityskaupan myötä nimeksi vaihtui Mikeva Orimattila.

Palvelukotitoimintaa jo lähes 30 vuotta

Palvelukoti sijaitsee Tietävälän kylässä noin neljän kilometrin päässä Orimattilan keskustasta. Kotia ympäröivä alue on rauhallista ja idyllistä. Lisäksi kotia ympäröi kaunis mäntykangas, joka tarjoaa erinomaiset ulkoilumaastot asukkaille. Mikeva Orimattilan palvelukodin vanha päärakennus on rakennettu vuonna 1949 alkujaan lastenkodiksi. Palvelukoti aloitti toimintasa tiloissa vuonna 1989. Kodin tilat remontoitu ja kunnostettu useaan kertaan kodin toiminnan aikana. Kunnostuksilla taataan, että tilat vastaavat asukkaiden tarpeisiin sekä ovat viihtyisät ja turvalliset. Vuonna 2000 valmistui vanhan rakennuksen yhteyteen uusi siipi, jossa on päiväsalin lisäksi viisi tilavaa asukashuonetta, joiden yhteydessä on omat wc:t ja kylpyhuoneet. Kodissa jokaisella asukkaalla on oma huone, oma kotinsa, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan.

Mikeva Orimattila kunnioittaa yksilöllisyyttä

Mikeva Orimattilan toiminta-ajatuksena on tehostetun ja kuntouttavan asumispalvelun tarjoaminen ikääntyneille ja mielenterveyskuntoujille turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä kunkin asiakkaan yksilölliseen hoivaan ja huolenpitoon yhdistettynä. Kodissa jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka arvoja, elämäntarinaa ja tarpeita arvostetaan ja kunnioitetaan. Kodissa eletään rikasta, elämänmakuista arkea sekä juhlaa. Monipuolinen ja vaihteleva viriketoiminta kuuluu luonnollisena osana palvelukodin aktiiviseen arkeen. Jokaista asukasta kannustetaan osallistumaan viriketoimintaan sekä muihin arjen puuhiin omien voimavarojen sekä toimintakyvyn mahdollistamissa rajoissa. Asukkaille annettaan aikaa, läheisyyttä ja huolenpitoa sekä mahdollisuus rentoutumiseen ja omaan rauhaan.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Koulutettu ja motivoitunut hoitohenkilökunta työskentelee kuntouttavalla työotteella asiakkaan elämänlaadun ja toimintakyvyn parantamiseksi joka päivä. Sydämellään työtään tekevän henkilökunnan hoivan tavoitteena on asukkaiden Hyvä Olo! Kodilla vierailevat säännöllisesti myös parturi-kampaaja, jalkahoitaja sekä fysio- ja toimintaterapeutti. Lisäksi asukkaiden käytössä ovat myös muut sairaanhoidolliset palvelut. Jokaisen asukkaan päivittäisestä hoivasta ja kuntoutuksesta vastaavat nimetyt omaohjaajat. Omaohjaajat vastaavat myös hoitosuunnitelman laadinnasta ja seurannasta, yhteistyössä asukkaan, läheisten ja muun verkoston kanssa.

Läheiset osana kuntoutusta

Kodissa vietetään noin kerran vuodessa omaistenpäivää, jolloin läheiset kutsutaan lepokodille yhdessä viettämään mukavaa juhlapäivää musiikin, kahvittelun ja mukavan yhdessä olon merkeissä. Läheiset ovat tärkeässä roolissa yksilöllistä hoitosuunnitelmaa toteutettaessa. Läheiset ovatkin aina lämpimästi tervetulleita kotiin vieraisille ja osallistumaan asukkaiden arkeen.

Ota yhteyttä Mikeva Orimattilaan:

Eira Leino
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Eira Leino
Päällikön puhelinnumero:
044 7519 334, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Toimisto
puh. 040 3571 494

Kangasvuokontie 13, 16300, Orimattila

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille