Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Mäntän Palvelukoti

Mäntän Palvelukoti Asemakatu 1, 35820, Mänttä
Tietoa tästä palvelukodista

Mäntän Palvelukoti on 18 -paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti Mänttä-Vilppulassa, joka tarjoaa asumis-, tuki- ja kuntoutuspalveluita. Palvelukodissa on yhteensä 18 asukapaikkaa, kahden hengen ja yhden hengen huoneissa. Lisäksi Mäntän Palvelukodin vieressä sijaitsevassa omakotitalossa, Varpunotkossa, on kuusi tukiasuntopaikkaa toimintakykyisemmille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Palvelukodin ja Varpunotkon kanssa samassa pihapiirissä olevassa kerrostalossa sijaitsee lisäksi vielä viisi tukiasuntoa.

Mäntän Palvelukoti – parempaa arkea

Mäntän Palvelukodin toiminta-ajatuksena on tuottaa kuntouttavaa palveluasumista, tuettua asumista ja kotihoitoa eri-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Kodissa toimitaan yhteisöhoidon periaatteella. Mäntän Palvelukoti tunnetaan oikeana kotina, jossa ihmistä palvellaan suurella sydämellä, rauhan ja turvallisuuden ilmapiirissä. Talossa on yhteisöllisesti sovitut säännöt, joihin asukkaat ja henkilökunta sitoutuvat. Ohjaajien avustuksella toteutetut päivittäiset rutiinit luovat turvallisuutta.

Yksilöllistä kuntoutusta

Jokainen kodin asukas kohdataan ainutlaatuisena yksilönä, jonka elämäntarinaa, tarpeita ja toiveita kunnioitetaan. Kuntouttava toiminta näkyy arjessa asukkaiden aktiivisena osallistumisena päivittäisiin toimintoihin. Asukkaat osallistuvat yhteiseen suunnitteluun ja päätöksentekoon yhteisökokouksissa. Kuntouttavat toiminnalliset ryhmät toimivat asukkaiden taitojen ja toiveiden mukaan. Suuntaudumme toiminnassamme ympäröivään yhteiskuntaan asiointien ja retkien avulla. Mäntän Palvelukodilla on omalääkäri, joka on asukkaiden käytettävissä.

Palvelukodin tilat

Palvelukodista löytyy runsaasti yhteisiä viihtyisiä tiloja, kuten tilava saunaosasto sekä sisäpihalla oleva kota, jotka kutsuvat asukkaita rentoutumaan ja viettämään aikaa. Kodin keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja monipuolista kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhlatilaisuuksiin. Pihamaalle asukkaat pääset ympärivuoden ulkoilemaan ja virkistäytymään.

Osaava henkilökunta

Mäntän Palvelukodin sydämellään työtään tekevä henkilökunta koostuu sosiaali- ja / tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja lähihoitajia. Osaava ja välittävä henkilökunta on erikoistunut mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden hoitoon. Mäntän Palvelukodissa jokaisella asukkaalla on omaohjaaja ja varaohjaaja, jotka toimivat kuntoutujan lähimpänä tukena. Omaohjaaja laatii yhdessä asukkaan ja omaisten sekä mahdollisesti myös sosiaalitoimen kanssa kuntoutumis- ja palvelusuunnitelman. Hän toimii yhteisössä asukkaan etujen ajajana ja auttaa ylläpitämään yhteyttä omaisiin, ystäviin ja yhteistyötahoihin.

Mäntän Palvelukodille on myönnettu vuonna 2013 SHQS-laaduntunnustus. Lisäksi palvelukoti voitti Työhyvinvointiteko 2012 -palkinnon sekä sai vuoden 2013 hoivayrittäjä-palkinnon.

Keskeiset periaatteet:

– Ihmisarvo ja oikeudenmukaisuus
– Yhteisöllisyys
– Itsemääräämisoikeus
– Tasavertaisuus
– Avoimuus ja rehellisyys
– Syrjäytymisen ehkäiseminen
– Omatoimisuus
– Kodinomaisuus
– Terveyden edistyminen
– Turvallisuus

Ota yhteyttä Mäntän Palvelukotiin:

Outi Makkonen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Outi Makkonen
Päällikön puhelinnumero:
044 3740 854, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Mäntän Palvelukoti ohjaajat
puh. 03 4742 842

Varpunotko ohjaajat
puh. 03 4716 663

Asemakatu 1, 35820, Mänttä

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille