Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Laaniityn palvelukoti

Laaniityn palvelukoti Laaniitynkatu 17, 13210, Hämeenlinna
Tietoa tästä palvelukodista

Laaniityn palvelukoti on Hämeenlinnan Laaniittyyn viihtyisälle ja monipuoliselle alueelle valmistunut kodinomainen ja kaunis koti kehitysvammaisille asukkaille. Heinäkuussa 2014 toimintansa aloittanut uusi nykyainen koti tarjoaa elämäntäyteistä oloa ja eloa 15 kehitysvammaiselle asukkaalle, jotka tarvitsevat eritasoista ympärivuorokautista tukea ja ohjausta.

Laaniityn palvelukoti & Palvelukoti Loiste

Laaniityn palvelukodin läheisyyteen on alkuvuodesta 2015 avattu uusi Mikevan kehitysvammaisten koti, Palvelukoti Loiste. Palvelukoti Loiste on Laaniityn palvelukodin “pikkusisko” ja kodit tekevätkin paljon asukkaiden arkea rikastuttavaa yhteistyötä.

Kotoisaa asumista

Palvelukoti Laaniityssä jokaisella kodin asukkaalla on oma huoneensa eli ”oma koti”, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan ja vaalitaan. Asukas saa sisustaa oman kotinsa itsensä näköiseksi, kotoisaksi ja mieluisaksi. Palvelukodin viihtyisät ja asukkaiden yhteisessä käytössä olevat tilat kutsuvat ajanviettoon ja rentoutumiseen niin yhdessä kuin erikseen, vaihtamaan kuulumisia, kahvittelemaan ja herkuttelemaan sekä puuhailemaan muita arjen puuhia ja puhteita. Laaniityn palvelukodin asukkaat pääsevät myös ulkoilemaan ja virkistymään kodin viihtyisälle ja turvalliselle piha-alueelle aina niin halutessaan.

Elämänmakuista arkea

Palvelukoti Laaniityn kodin toiminnassa tähdätään asukkaan yksilölliseen persoonalähtöiseen hoivaan sekä hyvän ja monipuolisen elämän toteuttumiseen. Kodin arki on rikasta ja elämänmakuista. Arkea rytmittävät päivittäisten askareiden puuhailu, koulu ja opiskelu, työtoiminta, harrastukset sekä erilaiset retket ja vierailut. Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Jokainen asukas kohdataan ainutlaatuisena ja tärkeänä yksilönä. Tavoitteena on yhdessä saavuttaa luottamus elämään ja siihen, että omat siivet kantavat. Kodissa rohkaistaan ja kannustetaan asukkaita opettelemaan ja kehittämään aktiivisesti omia arjen taitoja sekä kykyä huolehtia itsestä. Lisäksi Laanityssä pyritään vahvistamaan asukkaiden luottamusta toisia ihmisiä kohtaan sekä heidän pärjäämistä sosiaalisissa tilanteissa. Asukkaalle laadittava asumis- ja kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa tämän yksilöllistä hoivaa ja kuntoutusta kodin arjessa. Monipuolinen ja vaihteleva virike- ja kuntoutustoiminta tukevat kuntoutusta ja toimintakyvyn tavoitteen mukaista ylläpitoa tai kehittämistä.

Osaavaa hoivaa

Asukkaiden kanssa hääräävät päivittäisissä toiminnoissa kodin sydämellään ohjaajan työtä tekevät sosiaali- tai terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Kodin ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sosionomeja, lähihoitajia ja toimintaterapeutti. Henkilökunnan työskentelyn ja toiminnan kivijalkana toimivat Mikevan standardoidun laatujärjestelmän sekä arvolupauksen Hyvä Olla mukainen toiminta.

Ota yhteyttä Laaniityn Palvelukotiin:

Riitta Storbjörk
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Riitta Storbjörk
Päällikön puhelinnumero:
044 0800 641, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Palvelukodin ohjaajat puhelinnumero:
puh. 044 7328 777
tavoitettavissa ympäri vuorokauden

Laaniitynkatu 17, 13210, Hämeenlinna

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille