Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Kuntoutusyksikkö TampereenAalto

Kuntoutusyksikkö TampereenAalto Pahkakatu 16, 33340 Tampere, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Kuntoutusyksikkö TampereenAalto on keväällä 2017 ovensa avannut 16 -paikkainen nuorten 18-30 -vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti Haukiluoman kaupunginosassa.. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

TampereenAalto – oma koti

Koti on vastavalmistunut ja suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Kuntoutujan tukiverkosto

TampereenAallon henkilökuntat on ammattitaitoista, kokenutta ja innostunutta. Kaikilla kodin ohjaajilla on terveydenhuolto- tai sosiaalialan koulutus. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympärivuorokauden. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vierailulle.

Toimintaa kodissa ja sen ulkopuolella

Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Voimavaralähtöistä kuntoutusta

Tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. TampereenAallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma -arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Dialektinen käyttäytymisterapia

Kuntoutusyksikössä sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT -valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja. Erityisesti DKT:ssä painotetaan muutoksen ja hyväksynnän yhdistämistä ja tasapainottamista. DKT:n tavoitteena on motivoida nuori omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseensa ja löytämään aktiivisesti ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

MikevanAalto -kuntoutusyksiköt

Ympäri Suomea sijaitsevien nuorten aikuisten MikevanAalto-yksiköiden toiminta on suunniteltu tukemaan kuntoutujat oma-aloitteisuutta. MikevanAalto -kuntoutusyksiköt tarjoavat nuorille aikuisille voimavaralähtöistä mielenterveys- ja päihdekuntoutusta. Yksiköiden toimintaa suunnataan paljon myös kotien ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä pärjäämisessään.

 

Ota yhteyttä TampereenAaltoon:

Senni Rönkkö
Kuntoutusyksikön päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Unto Raunio
Aluemyyntipäällikkö
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 040 821 3171
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Kuntoutusyksikön päällikkö
Vastaavan nimi:
Senni Rönkkö
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 890, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti
senni.ronkko@mikeva.fi

Palvelukodin ohjaajien puhelinnumero
044 780 0891
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Pahkakatu 16, 33340 Tampere, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille