Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Kuntoutusyksikkö Mendis

Kuntoutusyksikkö Mendis Tervasviita 1, 60150, Seinäjoki
Tietoa tästä palvelukodista

Kuntoutusyksikkö Mendis tarjoaa portaattomia kuntouttavia asumis- ja tukipalveluja 43:lle mielenterveyskuntoutujslle Seinäjoella, osoitteessa Tervasviita 1, Seinäjoki. Mendiksen asukkaat eivät kykene itsenäiseen asumiseen ja tarvitsevat eri asteista tukea, valvontaa ja ohjausta asumisessaan ja kuntoutumisessaan. Mendis tarjoaa tehostettua palveluasumista Isootalon puolella 20 kuntoutujalle, palveluasumista Alvarissa 15 kuntoutujalle ja tuettua asumista tukiasuntola Krannissa 8 asukkaalle.

Mendis Seinäjoen Kasperissa

Kuntoutusyksikkö Mendis sijaitsee Seinäjoella Kasperin asuntoalueella hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömässä läheisyydessä. Alueelta löytyy vireää toimintaa, mikä lisää asukkaidenkin vapaa-ajan viettomahdollisuuksia ja osallisuutta. Kaikki kolme kotia sijaitsevat samassa kiinteistössä, joten siirtyminen tarpeenmukaiseen asumispalveluun sujuu luontevasti matalan kynnyksen periaatteella.

Nykyaikaiset tilat

Yksikön tilat ovat valmistuneet kesällä 2011. Kodin tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys. Alvarissa ja Isootalossa huoneet ovat kalustettuja mutta asukas saa halutessaan kalustaa huoneen omilla kalusteillaan. Krannissa (tukiasunnoissa) asukkaat kalustavat asuntonsa itse. Kodin jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihku. Yksiköstä löytyy myös kaksi kahden hengen huonetta. Lisäksi kaikkien käytössä ovat yhteiset tilat, joita ovat viihtyisät oleskelutilat, keittiöt, ryhmätoimintahuone, ruokailutilat, peseytymistilat, saunat sekä kodinhoitohuone.

Tukipalvelut

Asumispalveluiden lisäksi Mendiksessa on saatavilla tukipalveluja kuntoutujan kotiin vahvistamaan itsenäisen asumisen taitoja tai tukemaan muuttoa asumispalveluiden piiristä itsenäiseen asumiseen. Tukipalveluja ovat kotikäynnit, päivä-ja työtoiminta, intervallijaksot sekä toimintakyky- ja asumispalvelutarpeen arviointijaksot. Jokaiselle kuntoutujalle räätälöidään tarvetta vastaava asumis- tai tukipalvelupaketti yhteistyössä kuntoutujan, läheisten, hoitovan tahon ja kotikunnan sosiaalitoimen kanssa.

Henkilökunta

Palvelukodin henkilökuntaan kuuluu palvelukodin päällikön lisäksi vastaava sairaanhoitaja, ohjaajia sekä kotiavustaja. Kaikki ohjaajat ovat mielenterveystyön ammattilaisia, joilla on sosiaalialan tai terveydenhuollon koulutus. Lääkäripalvelut tulevat psykiatrian erikoislääkäriltä ja yleislääketieteen erikoislääkäriltä, jotka käyvät palvelukodilla säännöllisesti. Lääkäreitä voidaan myös konsultoida aina tarvittaessa.

Läheiset osana arkea

Kodilla toimii myös läheistoimikunta. Kokoontuminen on muutaman kerran vuodessa ja osallistuminen on vapaaehtoista ja -muotoista. Tavoitteena yhdessä kehittää yksikön toimintaa ja huomioida kuntoutujan sosiaalinen verkosto osana toimintaa ja kuntoutusta.

Yhteisöllistä toimintaa

Arjen työssä kodilla panostetaan laadun toteutumiseen sekä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Asuminen Mendiksen eri yksiköissä perustuu yhteisöllisyyteen. Päivittäisissä kotikokouksissa suunnitellaan yhdessä arkea. Kodeissa on omat suunnitellut viikko-suunnitelmat, jotka ohjaavat ja rytmittävät arjen toimintaa sekä askareita. Asukkaiden toimintakyvyn ja mielenkiinnon mukaan heillä on hoito- ja kuntoutussuunnitelman mukaisia vastuualueita. Kodilla on vuodeksi laadittu teemaryhmä –suunnitelma, teemana ”Minä Kuntoutujana” ja erillinen virike- ja ryhmätoimintasuunnitelma. Näiden suunnitelmien pohjalta pidetään erilaisia ryhmiä ja retkiä. Lisäksi asukkailla on mahdollisuus tavoitteelliseen työtoimintaan ulko- ja pihatöissä, keittiötöissä sekä alihankintatöiden parissa. Käytössä on omaohjaaja –menetelmä, jossa jokaiselle on nimettynä omaohjaaja.

 

Mendiksen omavalvontasuunnitelmaan voit tutustua: Omavalvontasuunnitelma Valvira_Kuntoutusyksikkö Mendis

Ota yhteyttä Mendikseen:

Niina Mattila
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Niina Mattila
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 301, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Isootalo puh. 044 7800 474

Alvari puh. 044 7800 758
Alvari sairaanhoitaja puh. 044 7800 753

Kranni puh. 044 7800 757

Kuntoutusohjaaja ja työtoiminta puh. 040 5699 916

Fax numero 06 1422311

Tervasviita 1, 60150, Seinäjoki

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille