Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Kuntoutusyksikkö KauhajoenAalto

Kuntoutusyksikkö KauhajoenAalto Naavakuja 1, 61800, Kauhajoki
Tietoa tästä palvelukodista

Kuntoutusyksikkö KauhajoenAalto on tammikuussa 2018 ovensa avaava 16 -paikkainen nuorten 18-30 -vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti osoitteessa Naavakuja 1, 61800 Kauhajoki. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

KauhajoenAalto – oma koti

Koti on suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa ja kodin asukkaat osallistuvat myös itse ruoanlaittoon sekä muihin kodinhoidollisiin töihin. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Kuntoutujan tukiverkosto

KauhajoenAallon henkilökunta on ammattitaitoista, kokenutta ja työstään innostunutta. Kaikilla kodin ohjaajilla on terveydenhuolto- tai sosiaalialan koulutus. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympärivuorokauden. Läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita kotiin vierailulle.

Toimintaa kodissa ja sen ulkopuolella

Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Voimavaralähtöistä kuntoutusta

Tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. KauhajoenAallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma -arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Dialektinen käyttäytymisterapia

Kuntoutusyksikössä sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT -valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja. Erityisesti DKT:ssä painotetaan muutoksen ja hyväksynnän yhdistämistä ja tasapainottamista. DKT:n tavoitteena on motivoida nuori omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseensa ja löytämään aktiivisesti ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

MikevanAalto -kuntoutusyksiköt

Ympäri Suomea sijaitsevien nuorten aikuisten MikevanAalto-yksiköiden toiminta on suunniteltu tukemaan kuntoutujat oma-aloitteisuutta. MikevanAalto -kuntoutusyksiköt tarjoavat nuorille aikuisille voimavaralähtöistä mielenterveys- ja päihdekuntoutusta. Yksiköiden toimintaa suunnataan paljon myös kotien ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä pärjäämisessään.

Ota yhteyttä KauhajoenAaltoon:

Unto Raunio
Aluemyyntipäällikkö
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 040 821 3171
Sari Blomvist
Palvelujohtaja
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 045 674 5967
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Aluemyyntipäällikkö
Vastaavan nimi:
Unto Raunio
Päällikön puhelinnumero:
040 821 3171
Muuta tietoa:
Palvelujohtaja
Sari Blomqvist
puh. 045 674 5967

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Naavakuja 1, 61800, Kauhajoki

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille