Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Kotokaarre

Palvelukoti Kotokaarre Uudenmaankatu 10, Riihimäki, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Kotokaarre on Riihimäen ydinkeskustassa sijaitseva tuettua palveluasumista tarjoava 25-paikkainen palvelukoti ikääntyneille asukkaille, osoitteessa Uudenmaankatu 10, Riihimäki.

Kotokaarre tarjoaa tuettua palveluasumista

Vuonna 2007 toimintansa aloittaneen Kotokaarteen tuettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilöille, joilla on terveydentilan tai jonkin muun syyn vuoksi tarve monipuolisiin palveluihin turvallisessa ja valvotussa ympäristössä arjessa pärjäämisen tukena.

Turvallista asumista omassa kodissa

Kotokaarteen asuntojen koot vaihtelevat 40,5 m²:sta aina 49,5m²:öön. Kodissa on 21 yksiötä ja kaksi kaksiota. Kaksiot on tarkoitettu erityisesti pariskunnille mutta myös tilaviin yksiöihin mahtuu kaksi henkilöä asumaan. Kodin asuntojen turvallisuudesta on huolehdittu muun muassa turvaliesien, ovihälyttimien ja turvapuhelimien avulla. Turvapuhelinhälytyksiin vastaa yöaikaan hoitaja. Asuntoihin on lisäksi asennettu automaattinen sprinkler- ja paloilmaisinjärjestelmä. Kodin tuntu ja kotoisuus luodaan asukkaiden omilla rakkailla tavaroilla ja kalusteilla, sillä asunnot vuokrataan kalustamattomina.

Vaihtelevaa ja elämänmakuista arkea

Kotokaarteen alakerrassa on ruokasali, joka toimii myös monitoimitilana. Ruokasalissa vietetään paljon yhteisiä erilaisia juhla- ja ohjelmatilaisuuksia. Sali on avoinna joka päivä klo 8-17. Alakerrasta löytyy myös asukkaiden käyttöön tarkoitettuja kerhotiloja ja pieni kuntosali.. Kodin erinomainen sijainti Riihimäen keskustassa takaa hyvät mahdollisuudet harrastuksiin, asioiden hoitoon sekä ulkoiluun.

Kuntouttavaa arkea

Asukkaan kanssa tehdään vuokrasopimus sekä palvelusopimus tuki- ja hoitopalveluista. Palveluntarve arvioidaan yhteisessä asukkaan, omahoitajan ja läheisten kanssa, kun laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Kotokaarteen toiminnan tavoitteena on luoda asukkaalle turvallinen koti, missä jokainen voi elää omaa itsenäistä elämää ja käyttää talon palveluita omien tarpeidensa mukaan. Kodissa eletään kuntouttavaa arkea asukkaan ehdoilla. Toiminnan punaisena lankana on toimintakyvyn ylläpito ja kehittäminen sekä mielekkään elämän mahdollistaminen. Erilaiset kerho- ja ryhmätoiminnot, retket, tapahtumat ja tilaisuudet tuovat iloa arkeen.

Kotokaarteen palvelut

Kotokaarre tarjoaa asukkaille siivous- asiointi- ja kotihoidonpalveluita, jotka räätälöidään asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kodin palveluilla tuetaan asukkaan elämänhallintaa ja omatoimisuutta päivittäisissä toiminnoissa. Asukasta avustetaan ja ohjataan niissä toimissa, joista hän ei itsenäisesti selviydy, kuten liikkumisessa, ruokailuissa, lääkehoidossa tai vaikkapa kodinhoidossa.

Mikevan Palvelukoti Kotokaarteen asukkaaksi voi hakea oheisella lomakkeella, joka toimitetaan palvelukodin päällikölle: Hakemus Mikevan palvelukodin asukkaaksi.

Ota yhteyttä Kotokaarteeseen:

Mari Pohjonen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Mari Pohjonen
Päällikön puhelinnumero:
044 7928 959, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin päällikön sähköposti:
mari.pohjonen@mikeva.fi

Palvelukodin puhelinnumerot:
Sairaanhoitaja (opiskelijavastaava)
puh. 045 77301 336
Hoitajat
puh. 040 4551 076
Tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Uudenmaankatu 10, Riihimäki, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille