Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Kauhajoen palvelukoti

Kauhajoen palvelukoti Ullantie 8, 61800, Kauhajoki
Tietoa tästä palvelukodista

Kauhajoen Palvelukoti sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoen kaupungin keskustassa, osoitteessa Ullantie 8 Kauhajoki. Tarjoamme kuntouttavaa ja tehostettua asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille, joilla voi lisäksi olla päihdeongelma ja – tai lievä kehitysvamma. 17-paikkaisessa palvelukodissamme henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Kotoisaa asumista

Asukkaiden valmiiksi kalustetut tilavat huoneet ovat kahdessa kerroksessa. Jokainen asukas voi niin halutessaan tuoda mukanaan omia huonekaluja ja sisustaa huonettaan itse. Kodissamme on viihtyisä keittiö ja ruokailutila sekä olohuoneet, saunatilat ja yläkerrassa oleva iso lasitettu terassi.

Kauhajoen palvelukoti – Hyvän Olon koti

Toimintamme lähtökohtana on palveluidemme tarjoaminen jokaisen asukkaan valmiuksien ja voinnin ehdoilla. Kuntoutuksen tavoitteeksi voidaan asettaa siirtyminen vähemmän tuettujen palveluiden piiriin tai vaikka toimintakyvyn ylläpitäminen. Jokaiselle asukkaalle laadimme oman kuntoutumissuunnitelman, jota päivitetään ja seurataan säännöllisesti.

Palvelua tarpeen mukaisesti

Tarjoamme kodin pitkäaikaisille asukkaille sekä myös intervallijaksoille tuleville, esimerkiksi kotona pärjäämisen tueksi tai omaishoitajan vapaan ajaksi. Meille on mahdollisuus tulla myös tutkimus- ja arviointijaksolle, jolloin kartoitamme asiakkaan tilannetta palvelutarpeen selvittämiseksi. Tarvittaessa psykologin ja psykiatrin palvelut täydentävät tutkimus- ja arviointijaksoa. Teemme yhteistyötä omaisten, asukkaan kunnan sosiaalitoimen sekä muiden hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien tahojen kanssa.

Omaohjaaja-järjestelmä

Jokaiselle asukkaallemme nimetään omaohjaaja. Omaohjaaja ja asukas laativat yhdessä kuntoutumissuunnitelman. Omaohjaaja avustaa asukasta arjen toiminnoissa sekä tukee asukkaan kuntoutumista.

Toimintamme

Kodissamme harjoitellaan arjenhallintaa ja -taitoja yksilöllisten tavoitteiden pohjalta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Asukkailla on yhteisiä arjen vastuuvuoroja sisältäen ruoanlaittoa, siivousta tai pihatöitä. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja.

Yksilöllistä kuntoutusta

Toimintamme perustuu yhteiseen tekemiseen, kokemiseen ja kuntoutumiseen. Tuemme asukasta osallistumaan harrastuksiin. Kuukausittain järjestettävät retket – ja viriketoimintamme suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Palvelukodistamme voidaan järjestää kotilomia ja läheiset ovat aina tervetulleita käymään palvelukodilla. Yhteistyö läheisten ja omaisten kanssa on meille tärkeää.

Osaava henkilökunta

Ohjaajamme ovat sosiaali- tai terveysalan ammattilaisia, joista useat ovat suuntautuneet mielenterveys- ja päihdehoitotyöhön. Ammattitaitoiseen joukkoomme kuuluu myös geronomi, joka tuo palvelukotiimme erikoisosaamista vanhusten parissa työskentelyyn. Henkilökuntamme ammattitaidosta pidetään huolta säännöllisillä koulutuksilla.

Ota yhteyttä Kauhajoen Palvelukotiin:

Katja Isomäki
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Katja Isomäki
Päällikön puhelinnumero:
040 824 8352, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Ohjaajat
puh. 044 7800 449
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

faksi 06 2313 319

Ullantie 8, 61800, Kauhajoki

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille