Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Hoivakoti Taivallahden Helmi

Hoivakoti Taivallahden Helmi

Hoivakoti Taivallahden Helmi Mechelininkatu 32, Helsinki, Suomi
Tietoa tästä palvelukodista

Helsingin Taivallahden vanha Kasarmialue heräsi eloon syksyllä 2016 ikäihmisten Hoivakoti Taivallahden Helmi huushollina. Taivallahden Helmessä tarjoamme 69:lle ikäihmiselle portaatonta hoiva-asumista sekä kotona asumiseen tähtäävää kuntoutuskodin palvelukokonaisuutta. Huushollissamme vaalitaan ja kehitetään vanhustyötä sekä muistisairaiden kuntoutus- ja hoivakulttuuria. Talomme on avoin olohuone kaikille ympäristön ikäihmisille.

Hoivakoti Taivallahden Helmi – koti neljässä kerroksessa

Taivallahden Helmeen asumaan voivat tulla kevyemmän palveluasumisen, tehostetun asumispalvelun tai kuntoutuskodin intervallijaksoille saapuvat asukkaat. Asumispalveluiden asukkaat elävät Taivallahden Helmessä omissa kodeissaan elämänsä loppuun asti. Hoito räätälöidään yksilöllisesti asukkaan tarpeiden mukaan. Saattohoito on luonnollinen osa kotimme elämää. Kaikessa toiminnassa tähtäämme asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodissamme eletään inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suorituskeskeisyyttä.

Kevyttä palveluasumista vuokra-asunnoissa

Kodin ylimmän kerroksen upeat vuokra-asunnot on suunnattu kevyemmän palveluasumisen asukkaille, jotka pärjäävät vielä melko itsenäisesti mutta ovat jo kevyemmän tuen ja palvleun tarpeessa. Vuokra-asunnoissa on asukkailla käytössään omat minikeittiöt sekä osassa asunnoista viherparveke. Kerroksessa on myös koti pariskunnalle. Asuntojen koot vaihtelevat 20–43 m² välillä. Kerroksessa on myös hulppea oleskelutila, joka on rakennettu kasarmin entiseen liikuntasalitilaan. Asukkaan voinnin muuttuessa mukautamme palvelumme tilanteeseen ja toiveisiin sopiviksi. Kevyempään palveluasumiseen on mahdollista saada kotihoidon palveluseteli, kotitalousvähennys  ja eläkkeensaajan asumis- ja hoitotuki.

Tehostettua asumispalvelua

Helmen 2. ja 3.  kerroksissa tarjoamme ympärivuorokautista tehostettu asumista 40:lle asukkaalle pitkä- tai lyhytaikasena asumispalveluna tai tehokuntousjaksona. Kotiimme asukkaaksi voi tulla itsemaksavana, kuntien ostopalveluna tai palvelusetelillä.

Palvelukortteli Töölön sydämessä

Helmen huushollissa on kuntouttavat olohuoneet sekä Seniorikuntosali; moderni, laadukas ja rauhallinen paikka keskittyä oman kunnon kehittämiseen ohjatusti. Tarjoamme monipuolisia liikuntaryhmiä sekä yksilökuntoutusta muistisairaille, heidän läheisilleen ja ikääntyneille. Lisäksi kaikki Töölön sydämessä sijaitsevan Taivallahti Kasarmi-korttelin palvelut ovat hoivakodin asukkaiden käytettävissä. Korttelin palveluita ovat esimerkiksi ravintola-, kampaamo, kauppa- ja seurakuntapalvelut.

Kuntoutuskoti Helmi – Lähellä Sinua

Kuntoutuskoti Helmi tarjoaa määräaikaista ympärivuorokautista hoiva-asumista sekä tehokuntoutusta. Kuntoutusjaksolta asiakas siirtyy pääasiallisesti omaan kotiin. Tavoitteena on ennaltaehkäistä pitkäaikaisen ympärivuorokautisen hoivan tarve. Vanhukset saavat mahdollisuuden viettää hyvää elämää omassa kodissaan, tarvittaessa kotihoidon turvin. Kuntoutumista voi jatkaa päiväkuntoutuksena hoivakodissamme tai kotikuntoutuksena.

Kuntoutuskotiin voit tulla asiakkaaksi:
– sairaalajakson jälkeen kuntoutumaan
– kun toimintakyky on heikentynyt ja kotona selviytyminen vaikeutunut
– omaishoitajien vapaiden ajaksi tai kuntouttavalle lomajaksolle

Kuntoutus osana arkea

Kuntoutus elää Taivallahden Helmen kaikessa toiminnassa. Jokaista asukasta, asuinkerroksesta tai asumisen kestosta riippumatta, ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti joko apuvälineillä tai ilman. Jos itsenäinen liikkuminen ei ole mahdollista ohjaavat terapeutit asukkaalle soveltuvia harjoitteita sekä apuvälineiden käyttöä. Helmessä eletään aktiivista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan mahdollisimman itsenäisesti ja monipuolisesti kodin arkea.

Taivallahden Helmi ja palvelusetelit

Hoivakoti Taivallahden Helmi on hyväksytty palvelusetelituottajaksi seuraavasti:

  • Helsinki: kotihoidon, omaishoidon vapaiden ja tehostetun asumispalvelun palveluseteli
  • Turku: tehostetun asumispalvelun palveluseteli
  • Oulu: tehostetun asumispalvelun palveluseteli
  • Tampere: asumispalvelun palveluseteli
  • Vantaa: ikääntyneiden pitkäaikaisen tehostetun asumispalvelun palveluseteli
  • Espoo: hoiva-asumisen palveluseteli

Lisätietoja palveluseteleistä Hoivakodin päälliköltä, Parasta Palvelua – järjestelmästä tai kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluista. 

Hoivakoti Taivallahden Helmeen pitkäaikaisjaksoille tai asumaan voivat 1.1.2018 alkaen tulla myös alle 65-vuotiaat työikäiset muistidiagnoosin saaneet henkilöt. Lisätietoja antaa palvelukodin päällikkö.

Lähde: SotamuseoTaivallahden kasarmit

 

 

 

”Jokainen päivä on hyvä päivä. Jokaiselle meistä on tärkeää, että saamme elää elämämme loppuun asti liikkuvaisina ja toimintakykyisinä nauttien elosta ja olosta.”

 

 

 

Hoivakoti Taivallahden Helmen omavalvontasuunnitelmaan voit tutustua: Taivallahden Helmi_Valvira omavalvontasuunnitelma 2017

Ota yhteyttä Taivallahden Helmeen:

Heidi Moisio
Hoivakodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Vastaava sairaanhoitaja
Palvelukieli: Suomi
Puhelin: 044 767 1585
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Hoivakodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Heidi Moisio
Päällikön puhelinnumero:
044 743 1031, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Vastaava sairaanhoitaja
puh. 044 767 1585
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

2. kerroksen ohjaajat:
puh. 044 734 9590
3. kerroksen ohjaajat:
puh. 044 726 2238
4. kerroksen ohjaajat:
puh. 044 054 0494


Taivallahden Helmen 4. kerroksessa on vapaita kevyemmän palveluasumisen koteja:
1h+minikeittiö+viherparveke 33,5,m2
2h+minikeittiö+parveke 50m2

Lisäksi Taivallahden Helmen 2.-3. kerroksissa on vapaita koteja asukkaille, jotka tarvitsevat enemmän hoivaa vuorokauden ympäri.
Lisätietoja vapaista kodeista antaa hoivakodin päällikkö.

Mechelininkatu 32, Helsinki, Suomi

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille