Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Hoivakoti Merilä

Hoivakoti Merilä Repotie 1, 81700, Lieksa
Tietoa tästä palvelukodista

Hoivakoti Merilä sijaitsee 2,5 km päässä Lieksan keskustasta, rauhallisella asuinalueella. Hoivakotimme on jaettuu kahteen osaan; tehostettuun ja tuettuun palveluasumiseen. Kodissamme tehostetun palveluasumisen puolella on 11 yhden hengen asukashuonetta, 1 kahden hengen huone sekä erillisessä rakennuksessa tuetun asumispalvelun paikat neljälle asukkaalle.

Hoivakoti Merilä – Hyvän Olon koti

Hoivakotimme tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua vanhuksille, joiden toimintakyky on alentunut erilaisten sairauksien myötä jo niin paljon, etteivät he enää selviydy itsenäisesti päivittäistä toiminnoistaan. Hoivakodissamme asukkaiden on mahdollista asua elämänsä loppuun saakka välittävässä ympäristössä, jossa heidän yksilölliset toiveet ja tarpeet huomioidaan. Hoivakodissamme on valmiudet myös saattohoidon järjestämiseen. Lisäksi hoivakotimme tarjoaa tuettua palveluasumista asukkaille, joiden päivittäinen selviytyminen on sairauksien vuoksi alentunut, mutta kuitenkin vielä osittaista omatoimisuutta on jäljellä. Tarjoamme hoivapalvelua myös omaishoitajille. Heidän vapaapäiviensä ajaksi meille voi tuoda omaishoidettavan hoitoon kaupungin osa- tai kokovuorokausi palveluseteleillä.

Kotoisaa asumista

Asukkaat saavat sisustaa huoneensa omilla, itselleen tutuilla ja tärkeillä tavaroillaan. Hoivakotimme kaikki tilat sijaitsevat yhdessä kerroksessa, mikä mahdollistaa esteettömän liikkumisen sisätiloissa sekä rollaattorilla että pyörätuolilla liikkuville. Lisäksi hoivakodissamme on kaksi piha-aluetta, minne kuljetaan esteettömästi sisätiloista. Aidatulla piha-alueilla asukkaiden on mahdolllista ulkoilla turvallisesti myös omatoimisesti.

Yksilöllistä arkea

Toimintamme ohjaavina arvoina korostuvat asukaslähtöisuus, asukkaiden arvostamien ja heidän itsemääräämisoikeutensa kunnioittaminen. Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka perehtyy asukkaansa elämäntarinaan sekä suunnittelee yhdessä asukkaan lähimmäisten kanssa asukkaan hoitosuunnitelman hoitotyön tueksi. Omaohjaaja myös informoi aktiivisesti lähimmäisiä asukkaan voinnissa tapahtuvista muutoksista sekä erilaisista tapahtumista, joita hoivakodissamme järjestetään.

Monipuolisia tapahtumia

Asukkaiden voimavaroja tuetaan sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia vahvistetaan myös virike- ja harrastetoiminnan keinoin. Hoivakodissamme pidetään säännöllisesti erilaisia viriketuokioita ennalta suunnitellun tapahtumakalenterin mukaan, huomioon ottaen eri vuoden aikojan vaihtelut. Pidämme yllä hoivakodin ulkopuolisia kontakteja: hoivakodissamme vierailee säännöllisesti soittajia esiintymässä, päiväkodeista lapsiryhmiä esityksineen, seurakunnat vierailevat hartaushetkiä pitämässä ja lisäksi pidämme yhteyttä myös koulujen kanssa ulkoilu ym. avun merkeissä.

Osaavaa hoivaa

Hoivakodissamme on ammattitaitoinen henkilökunta paikalla ympärivuorokauden. Henkilökuntamme koostuu palvelukodin päälliköstä ja ohjaajista. Henkilökuntaan kuuluu sosionomi, sairaanhoitaja sekä perus- ja lähihoitajia. Lisäksi talossamme on arkisin ruokahuollosta vastaava emäntä. Henkilökunta huolehtii kaikista asukkaiden tarvitsemasta perus- ja lääkehoidosta sekä ruoka-, siivous- ja vaatehuollosta. Lääkäri-, fysioterapia- ja laboratoriopalvelut tuotetaan yhteystyössä hoivakodin työntekijöiden, terveyskeskuksen ja yksityisten palveluntuottajien kanssa.

Asukkaaksi Merilään

Asukkaat meille tulevat yleisimmin kaupungin palvelutarpeenarviointi työryhmän kautta, jolloin kaupunki yleensä osallistuu palvelusta aiheutuviin kustannuksiin.

Ota yhteyttä Hoivakoti Merilään:

Birgitta Rissanen
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Birgitta Rissanen
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 764, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
Palvelukodin sähköpostit:
etunimi.sukunimi@mikeva.fi

Palvelukodin puhelinnumerot:
Ohjaajat, puh. 044 271 8508
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Repotie 1, 81700, Lieksa

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille