Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Asikkalan palvelukoti

Asikkalan palvelukoti Asikkalantie 3, 17200, Vääksy
Tietoa tästä palvelukodista

Asikkalan palvelukoti on 29 -paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu asumis- ja kuntotuspalveluita tarjoava palvelukoti, joka sijaitsee keskellä idyllistä vanhaa Vääksyä Asikkalassa. Asikkalan palvelukodin asukkaat tarvitsevat eri tasoista tukea, ohjausta ja turvaa arjen päivittäisistä toimista selviytymiseen.

Asikkalan palvelukoti – parempaa arkea

Asikkalan palvelukodissa asukkaat elävät kuin omassa kodissaan. Jokaisella asukkaalla on oma huone, eli oma koti. Asukkaiden huoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Kotinsa asukas saa kalustaa ja sisustaa haluamillaan tavaroilla kotoisaksi. Kaikkiaan palvelukoti toimii neljässä kerroksessa. Aivan alhaalla sijaitsee isot uudet saunatilat, jossa saunotaan aina kun halukkaita löytyy. Lisäksi alimmalta tasolta löytyy harraste- ja työtoimintatilat sekä varastotilaa asukkaiden omille varastoitaville tavaroille. Ylemmissä kerroksissa on viihtyisiä oleskelutiloja, asukashuoneita sekä ruokailutilat. Kodilla valmistetaan hyvää kotiruokaa asukkaiden toiveita kuunnelleen. Asikkalan palvelukodissa on myös tilava hissi, jonka avulla liikkuminen kerrosten välillä sujuu vaivatta, jos portaiden käyttö ei ole mahdollista. Palvelukodin pihalla on hyvä haukata happea sekä ulkoilla ympäri vuoden.

Yksilöllistä kuntoutusta

Asikkalan palvelukodissa jokainen asukas kohdataan yksilönä, jonka elämäntarina, tarpeet ja toiveet huomioidaan osana arkea ja kuntoutusta. Kodin jokaisen asukkaan kanssa laaditaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jossa määritellään tavoitteita kuntoutumiselle. Kodin toiminnan tavoitteena on mahdollistaa asukkaille parempaa arkea sekä mahdollisuutta selvitä arjesta mahdollisimman itsenäisesti. Kodilla opetellaan taitoja, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisemmässä arjessa. Jokaisen kuntoutujan voimavarojen puitteissa kodilla harjoitellaan esimerkiksi ruoanlaittoa, siivousta, itsestä huolehtimista, asiointeja sekä sosiaalisia taitoja.

Aktiivista arkea

Kodilla eletään monipuolista, rikasta elämänmakuista arkea, johon kuuluu harrastuksia, kotitöitä, työtoimintaa, vieraita ja vierailuja sekä normaalia arjen eloa. Palvelukodin arkeen on pyritty luomaan toimintoja, jotka innostavat ja motivoivat kodin asukkaita aktiiviseen osallistumiseen. Asikkalan palvelukodin asukkaita kannustetaan ja opastetaan oppimaan ja kokemaan uutta sekä siinä samalla vahvistamaan luottamusta itseensä. Tapahtumia ja yhdessäoloa on Asikkalassa paljon, mutta oma rauha on myös taattu aina asukkaan niin toivoessaan.

Osaava henkilökunta

Asikkalan palvelukodissa työskentelee ammattitaitoinen henkilökunta, joka on saanut koulutuksensa sosiaali- ja terveysalalle. Henkilökunnalta löytyy myös erityisosaamista mielenterveys- ja päihdetyöstä. Kodilla asukkaiden tukena ja apuna on henkilökuntaa vuorokauden jokaisena hetkenä.

Ota yhteyttä Asikkalan palvelukotiin:

Jari Kaisla
Palvelukodin päällikkö
Palvelukieli: Suomi
Yhteystiedot
Vastaavan titteli:
Palvelukodin päällikkö
Vastaavan nimi:
Jari Kaisla
Päällikön puhelinnumero:
044 7800 801, tavoitettavissa arkisin klo 8-16
Muuta tietoa:
puh. 044 7800 566
puh. 044 7800 796
tavoitettavissa vuorokauden ympäri

Asikkalantie 3, 17200, Vääksy

Katso reittiohjeet
Lähetä viesti meille