Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Robotiikka yhdistää -iltapäivä 24.5.17 Hoivakoti Vallesmannissa Lahdessa

Robotiikka yhdistää -iltapäivä 24.5.17 Hoivakoti Vallesmannissa Lahdessa

Mikeva ja Meditas Oy järjestävät 24.5.2017 Lahdessa Hoivakoti Vallesmannissa Robotiikka yhdistää –teemailtapäivän klo 14-16. Iltapäivän aikana Mikevan hoivakodin ikääntyneille asukkaille sekä saman palvelukorttelin Pilke Päiväkotien Onninmannin lapsille esitellään Meditaksen johdolla ainutlaatuisia kokemuksia robotiikan parissa. Tapahtuma on ensimmäinen kokemuspäivä, jossa lapset ja vanhukset pääsevät yhtäaikaisesti robotiikan luomaan kokemusmaailmaan. Meditas ohjaa ikääntyneille sekä lapsille toimintaa Zora-hoivarobotin sekä MOTO Tiles liikuntalaattojen kanssa.

 

Zora robotti juttelee, jumppaa, arvuuttelee, tanssii ja pelailee kohdeyleisönsä kanssa vuorovaikutuksellisesti. Vuorovaikutusrobotin tavoitteena on luoda uusia elämyksiä lapsille ja ikääntyneille. Zoraa voidaan hyödyntää informaation antamisessa ja opastamisessa. Se voi myös lukea lapsille satuja, ohjata tuokioita, jutella ja vastailla kysymyksiin reaaliaikaisesti. MOTO Tiles liikuntalaatoilla puolestaan kehitetään tasapainoa, koordinaatiota, muistia, kuntoa sekä voimaa hauskalla tavalla. Molemmat robotiikan ratkaisut mahdollistavat yhteistä tekemistä vanhuksille ja lapsille.

 

Meditaksen Zora-robotti on aikaisemmin vieraillut lasten päiväkodeissa ja sairaaloissa. Satakunnan keskussairaalan lastenosastolla Zora robottia hyödynnettiin lapsipotilaiden jännityksen ja pelon lievittämiseen sekä viihdyttämiseen. Päiväkodeissa vierailleessaan Zora on myös saanut valtaisan suosion. Hoivarobotti Zora toimi myös Porin perusturvakeskuksen suun terveydenhuollon järjestämässä tapahtumassa antaen opastusta hampaiden hoitoon. Hoivarobotti Zora kokeilut ovat osa Prizztechin ja Satakunnan ammattikorkeakoulun HYVÄKSI – Hyvinvointiteknologian innovaatioverkosto -hanketta.

 

MOTO Tiles liikuntalaatat on robotiikan aihealueelta oleva peli, joka on Tanskan teknillisessä korkeakoulussa. Moto Tiles liikuntalaattojen tehokkuudesta on tehty väitöskirja Tanskassa, jossa todettiin hämmästyttäviä tuloksia vanhusten toimintakyvyn parantumiseen kolmessa kuukaudessa. Suomessa Moto Tiles liikuntalaattoja on kokeiltu mm. kouluissa, Tampereen Kotitorilla, Jyväskylän AMK:n hankkeessa sekä Porin MeWet hankkeeseen liittyvässä tapahtumassa.

 

Aiemmin keväällä, 29.3.17 Mikeva ja Tehy järjestivät Meditaksen kanssa Robotiikka terveydenhuollossa –päivän Sulkavan Tiiterontuvassa. Tapahtumassa vanhukset pelasivat pelejä, jumppasivat ja juttelivat Zora robotin kanssa sekä pelasivat Moto Tiles peliä. Tehyn 5/2017 lehdestä voi lukea lisää Tiiterontuvan tapahtumapäivästä.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Henna Piilo, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Mikeva Oy
puh. 050 5175101 / henna.piilo@mikeva.fi

Anu Pulkkinen, hoivakodin päällikkö, Mikeva Py
puh. 044 3336 593 / Mikeva Oy

Minna Laine, hoivarobotiikan asiantuntija, Meditas Oy
puh. 040 747 9033 / minna.laine@meditas.fi

 

Hoivakoti Vallesmanni
Vallesmanninkatu 3, 15300 Lahti