Hae Mikevan sivustolta
Sulje
Background Image

Avautuu lokakuussa: Porlammin kodit ikääntyneille ja kehitysvammaisille

Avautuu lokakuussa: Porlammin kodit ikääntyneille ja kehitysvammaisille

Mikeva avaa lokakuussa 2017 uudet kodit kehitysvammaisille ja ikääntyneille asukkaille Porlammilla, osoitteeseen Koulukuja 1 Lapinjärvi. Porlammin kodeissa tulee olemaan yhteensä 35 paikkaa, joista 20 paikkaa on ikääntyneille asukkaille ja 15 paikkaa kehityvammaisille asukkaille. Kodit toimivat erillisissä siivissä ja niissä molemmissa on viisi kevyempään asumiseen suunnattua kotia, joissa on minikeittiöt ja omat sisäänkäynnit.

Ihmislähtöistä arkea

Porlammin kotien toiminnan lähtökohtana tulee olemaan ihmislähtöisyys, liikunnallisuus sekä aktiivinen arki. Koteja ympäröivä luonnonkaunis maasto mahdollistaa kokemisen ja tekemisen luonnossa. Lisäksi kodeilla tullaan kannustamaan ja ohjaamaan mahdollisimman aktiiviseen ja liikunnalliseen arkeen eri keinoin. Oman kodin lisäksi asukkaiden käytössä talon siivissä ovat viehättävät ja kodikkaat yhteiset tilat, jotka on suunniteltu ikääntyneiden ja kehitysvammaisten tarpeisiin sopiviksi. Porlammin kodin keittiössä emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvitteluissa ja juhlissa. Kodin saunat lämpenevät halukkaille löylyttelijöille aina tarpeen mukaan.

 Aktiivista ja liikunnallista eloa

Porlammilla eletään normaalia arkea omassa kodissa. Harrastukset, ystävät, läheiset ja muut arjen toimet kuuluvat luonnollisena osana kodin toimintaan. Porlammin huushollin kaikessa toiminnassa tähdätään asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään rikkaaseen elämään. Liikunta ja kuntoutus elävät Porlammin kodin kaikessa toiminnassa. Asukkaita ohjataan liikkumaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti. Kodissa eletään aktiivista ja elämänmakuista arkea, jossa tehdään, nähdään ja koetaan arkea monipuolisesti.

 

Tervetuloa Porlammille!

 

Asukaspaikkatiedusteluihin vastaa aluemyyntipäällikkö Minna Hiltunen. Muissa asioissa yhteyttä voi ottaa myös palvelujohtaja Sanna Uski-Pekalaan tai aluejohtaja Jani Attenbergiin.

Minna Hiltunen, aluemyyntipäällikkö
puh. 044 7800 725 / minna.hiltunen@mikeva.fi

Sanna Uski-Pekala, palvelujohtaja
puh. 050 5814 310 / sanna.uski-pekala@mikeva.fi

Jani Attenberg, aluejohtaja
puh. 040 8475 394/ jani.attenberg@mikeva.fi